Sinop CHP eski milletvekillerinden Tevfik Fikret Övet’in evinin bulunduğu konağın alt katı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim irtibat bürosu olarak hizmete açıldı. 
Seçim İrtibat Bürosu açılışına CHP İl Başkanı Kadir Yavuz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, CHP Milletvekili Adayları Barış Karadeniz ve Mustafa Acun ile çok sayıda partili katıldı.
 
Açılışta konuşan CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, 14, 15 ve 16. dönem CHP Sinop Milletvekilliği yapan Tevfik Fikret Övet’i rahmetle andıklarını söyledi. Yavuz; “Öncelikle ömrünü CHP kavgasına adamış, CHP için Milletvekilliğinden, İl Genel Meclis üyeliğinden, ilçe Örgütlerinden, İl Yönetiminden Milletvekilliğine kadar emeği geçmiş rahmetli Fikret Övet abimizi saygı ve rahmetle anıyorum. 7 Haziranda 25. Dönem Milletvekilliği seçimi için sandığa gideceğiz. Normal bir ülke olsa bu sandığa gidişi çokta önemsemeyeceğiz. Ancak öyle bir ülkeyiz ki hukuk bitmiş, ekonomi çökmüş, hırsızlığı ayyuka çıkmış bir ülkede ya bu ülkenin rotadan çıkan yolunu değiştireceğiz kendi normal rotasına çevireceğiz yada bu karanlık dehlizlere yol alacak şekilde bir seçim sonucu ile karşılaşacağız. Buna engel olmak için Cumhuriyet Halk Partilileri üretecekleri enerjinin kendi limitlerinin çok üstünde olması bilinci ile hepinizi 7 Hazirandaki bu ülkeyi yeniden rotasına sokma kavgamızda enerjinizin son haddini zorlayacağınızı biliyorum. 7 Haziran seçimleri için Merkez İlçemizde ilk seçim bürosunu açmış bulunuyoruz. 8 Haziran sabahı aydınlık bir Türkiye’ye kalkmak dileği ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.



Daha sonra söz alan CHP Sinop Milletvekili Adayı Mustafa Acun; 1 Mayıs üzerinden hükümete yüklendi. 1 Mayıs işçi bayramının tüm işçilere zehir edildiğini söyleyen Acun; işçinin emekçinin hak ettiği yaşamı elde edebilmesi için CHP iktidarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Acun; “Bugün 1 Mayıs İşçinin emek, mücadele ve dayanışma günü her sene olduğu gibi bugünde işçiye zehir olan bir bayram yaşanıyor. Ülkenin birçok ilinde yüzlerce insan gözaltında, yüzlerce yaralılar var. İnsanlar meydanlara çıkamıyor. İnsanlara kapatılan meydanlarda geçen yıl Ben diktatör olsam meydanlara çıkamazdınız diyen Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’da hiçbir meydana insan sokmuyor. Bakmayın Sinop’ta 1 Mayısın kutlandığına her yer Sinop gibi değil. Keşke her yer Sinop olsaydı. 25. Dönem Milletvekilliği seçimi 7 Haziran günü kadar seçimine hazırlanıyoruz. Bu seçim ya Türkiye’nin son seçimi olacak ya Türkiye’de demokrasinin devamı olacak.  Eğer bu ülkede özgürlük, demokrasi devam etsin diyorsak her CHP’li, Milletvekili adaylarının, İl Başkanlarının, İlçe Başkanlarının, yöneticilerinin çalıştığı kadar çalışmak zorunda. Bu dönem kimin milletvekili olacağı kimin Ankara’da Milletvekilliği yapacağının tartışılacağı bir dönem değil. Bu dönem CHP’nin parlamentoda nasıl bir milletvekili daha fazla temsil edileceğinin yapılacağı bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde hepimize düşen görev bu 36 günde hiçbiriniz durmadan, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan gerekirse yemek yemeden, gerekirse uyumadan çalışacağız. 2 milletvekili çıkaracağımıza inanmayan arkadaşım seçim çalışmalarına gelmesin. Eğer bu ülkede bu kadar hırsızlığın arsızlığın olduğu, gencecik insanların katledildiği, insanların özgürlüklerini yaşayamadığı bir ortam içerisinden buna sebebiyet veren zihniyetin temsilcileri Sinop’ta biz 2-0 alacağız diyorsa kusura bakmayın biz 3 milletvekili çıkaralım o zaman. Konuşmanın değil çalışmanın zamanı diyorum. İnşallah bu büromuz seçim gecesi 7 Haziran akşamı yaşanacak Türkiye’nin yaratılacağı Cumhuriyet Halk Partisinin zaferinin kutlanacağı büro olsun diyorum ve hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Programda son olarak söz alan CHP Sinop Milletvekili Adayı Barış Karadeniz; 7 Haziran akşamı Sinop’tan CHP’nin 2 adayı birden meclise göndereceğine emin olduklarını söyledi. Karadeniz; “Her gittiğimiz yerde inanarak insanların gözüne baktığımız için insanlarda bize inanarak oy vereceklerini söylüyorlar. Bende 2-0 olacak diyorum, bunun başka yolu yok. Fikret Övet ve Hüseyin Keskin’i saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için Sinop’ta 2-0 kazanmak için tüneldeki ışık göründü ve tünelden çıkmamıza az kaldı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Kadir Yavuz ve partililer hep birlikte seçim bürosunun kurdelesini keserek büroyu hizmete açtı. Program yapılan ikramlarla son buldu. 

Ali YILMAZ

Editör: Vitrin Haber