CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan Araştırma Önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Önergede, Sayıları 300 bini aşan eğitim fakültesi ve fen edebiyat fakültesi mezunu atama bekleyen öğretmen adaylarının atama şekillerinin, Milli Eğitim Bakanlığının atama dönemlerindeki bazı uygulamaları ile atamalar hakkında oluşan şaibelerin araştırılması, öğretmen atamalarının olabildiğince şeffaf, hakkaniyetli ve adil bir şekilde yapılabilmesini düzenleyecek önlemelerin alınması için Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde Milli Eğitim Bakanlığının atama dönemlerinde ülke genelindeki öğretmen ihtiyaçlarını ders saatleri bazında ortaya çıkaramamasının, branşların genel kabulle belirlenmesinin, bazı branşların sürekli açık olarak değerlendirilerek kontenjan açılmasının atanma sürecinin sorun alanları içinde olduğu belirtilerek, şunlar ifade edildi:
"AKP hükümetleri döneminde öğretmen atama dönemlerinde sürekli bir şaibe ortaya çıkmaktadır. 2005 Şubat dönemi öğretmen atamasında taban puanların yanlış hesaplanması sonucunda 500'ü aşkın öğretmen mağdur olmuş, atamaları yapılamamıştır. 2010 Yılında KPSS sınavında yaşanan usulsüzlük ve kopya skandalı kamuoyuna yansımasına ve muhalefet partileri tarafından sürekli TBMM'nin gündemine getirilmesine rağmen 6 yıl boyunca görmezden gelinmiş ve kopyacı olarak belirlenen kişilere ne yazık ki 6 yıldır öğretmen olarak görev yaptırılmıştır. Sahte diploma ile kendilerini eğitim fakültesi mezunu gibi gösterip sisteme öğretmen olarak girmiş kişilerin görev yapması da ayrı bir skandaldır."

Örneklerin Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ataması sürecini nitelikli ve hakkaniyetle yönetemediğini açıkça gösterdiğinin ileri sürüldüğü gerekçede, öğretmen atama süreçlerinde ortaya çıkan kamu vicdanını yaralayan durumların ortaya çıkarılması için bir Meclis araştırması açılarak AK Parti döneminde yapılan tüm öğretmen atamalarının incelenmesinin bir zorunluluk haline geldiği kaydedildi.
 
Editör: Vitrin Haber