Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 37. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. CHP İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen kongreye, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara ile çok sayıda partili katıldı. Gündem gereği divan kurulunun oluşturulması ile devam eden kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. 

Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel ve CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Tolga karanın birer konuşma yaptığı kongrede daha sonra oy kullanma işlemine gidildi. Çok sayıda delegenin oy kullandığı seçimlerde tek aday olan mevcut Başkan Serpil Bayraktar oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

KADINLAR, PARTİ İÇİNDE SİYASİ BİR YAPIDAN ZİYADE SOSYAL BİR KURULUŞ GÖRÜNÜMÜNDE
Yapılan seçimlerin ardından bir konuşma yapan CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Serpil Bayraktar, kongreye katılan herkese teşekkür etti. Günümüzde kadınların her platformda söz sahibi olduklarını hatırlatan Serpil Bayraktar, kadınların parti içinde de siyasi bir yapıdan ziyade sosyal bir kuruluş görünümünde olduğunu ifade etti. Bayraktar; “İl Başkanım, Merkez İlçe Başkanım, İl Kadın Kolları Başkanım, Partimizin her yükünü taşıyan kadın üyelerimiz ve sevgili misafirlerimiz hoş geldiniz.
Ben öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Sıcacık evlerinizden çıkıp buz gibi bir havada Merkez İlçe Kadın Kolları Kongremize katılmak için geldiniz ayaklarınıza, yüreklerinize sağlık.
Bu durumda kadın kollarının varlığını sorgulayabilirsiniz. Biz kadınlar yönetimlerde yer alıyoruz, söz hakkımız var, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünyaya öncülük eden en büyük devrimlerinden biri olan 5 Aralık 1934’de bizlere kazandırdığı Seçme ve Hakkımız varken neden tamamını kadınların oluşturduğu kadın kolları adı altında bir oluşum var. 
Bugünün Türkiye’sinde bunları söyleyebiliriz. 70-80 yıl önce durum biraz daha farklıydı. İçinde çalışma arzusu ve idealleri olan kültürlü, hevesli siyasette yer almak isteyen kadınlarımız yine vardı. Erkek egemen bir toplumda ve o zamanın şartlarında bunları gerçekleştirmek kolay değildi. 


Bu durumun farkında olan Cumhuriyet Halk Partisi, Kadın Kollarını kurmak üzere bir yönetmelik hazırladı ve 5 Mayıs 1949 Tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Kurulunca onaylandı. 
Amaç; Toplumsal ve kültürel engellerin aşılmasını sağlamak, parti programının yayılmasına ve sevilmesine çalışmak, hayır işleri yapmak, kadınların sosyal ve siyasal alanda söz sahibi olmalarını, en önemlisi de kadının kendi gücünün farkında olmasını sağlamaktır.
Yani parti içinde siyasi bir yapıdan ziyade sosyal bir kuruluş görünümündedir.
Bizler bu partinin halkla bütünleşen, onlara dokunan, dertlerini dinleyen, yaralarına merhem olmaya çalışan, yardımlarda bulunan kesimiyiz.
Dün olduğu gibi bugün ve yarında özveriyle ve gönülden çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Konuşmamı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum.
Ey Türk Kadını; Sen ayaklar altında ezilmeye değil, Omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. 
Kongre sonrasında CHP Sinop Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Bayraktar tebrikleri kabul etti. 


 

Editör: Vitrin Haber