CHP Genel Başkana Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'da bir otelde düzenlenen şehit aileleri, gaziler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Samsun milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek eşlik etti.

Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, bir partinin genel başkanı olarak değil, ülkesini seven, bayrağını, milletini seven bir vatandaş olarak konuşacağını söyleyerek, "Çünkü Nisan'ın 16'sında sandığa gittiğimizde bir seçim yapmıyoruz, bir siyasi partiyi seçmiyoruz, oy vermiyoruz. Ülkemizi, milletimizi, torunlarımızı geleceğimizi ilgilendiren bir anayasa değişikliğine evet mi diyeceğiz hayır mı diyeceğiz" dedi.

Şehit Ailesine Ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek sabah Samsun’un Çarşamba İlçesinde El Bab’ta şehit olan Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Baba Fazlı Taşkın’a Kuran-ı Kerim hediye eden CHP lideri, anne Zehra Taşkın’a da başsağlığı diledi. 

Kılıçdaroğlu’na Sevgi Seli
Referandum çalışmaları nedeniyle Samsun’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekillerine Samsun’da yoğun ilgi gösterildi. Kılıçdaroğlu, Samsun'da şehir turu sırasında otobüsün önünü kesen Samsunlulara hitaben bir konuşma yaptı. Samsun halkına yapılacak olan referandumda neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu bir seçim değil, anayasa referandumu” dedi ve şunları söyledi:
“Benim de anayasam olacak onların da. Ama tek adam rejimi olmayacak. Tek adam rejimi olmaz. Tek adamın olduğu yerlerde kan ve gözyaşı vardır. Örnek isterseniz Irak’ın Saddam’ını alın. Ne oldu Irak devleti parçalandı. Suriye’yi örnek alın, orası da parçalandı. Büyük Orta Doğu Projesi'ni ve eş başkanını biliyorsunuz değil mi. Suriye’yi parçaladılar, Irak’ı parçaladılar. Şimdi ise gözler Türkiye’de. Bölünmeye izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü beraber sağlayacağız. Doğu batı, güney, kuzey ayrımı yapmayacağız. Tek adam rejimi olmaz” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber