Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekelerle ilgili  AK Parti ile görüşen CHP heyetinden Grup Başkanvekili  Engin Altay, "Üç teklif sunduk, hangisini arzu ederlerse açığız." dedi.

"3 AYRI TEKLİF SUNDUK"
Engin  Altay'ın konuşmasının satır başları şöyle:
"3 ayrı teklif sunduk sayın Bostancı'ya. Hangisini uygun görürlerse hepsine açığız. Birinci teklif; 83. maddeyi yeniden tanzim edelim, terörü de ekleyelim, yeniden düzenleyelim. Kamu vicdanını tatmin edeceğini umuyorum. Terör suçları, yüz kızartıcı suçlar dokunulmazlığın dışında kalsın. Şayet yok sadece biz devleti soyanları yargılamayız diyorlarsa onları da zamanı gelince biz yargılarız.

"AK PARTİ'NİN BİZE GETİRDİĞİ HALİNİN İYİLEŞTİRİLMİŞ HALİNİ SUNDUK"
Bir parça revize ederek kendilerine sunduk. Onlar bütün fezlekeleri anayasaya geçici madde koyarak dokunulmazlık dışına atalım dediler. Dedik biz varız ama daha doğrulaştırdık. Yapacağımız anayasa değişikliğinin tarihi itibariyle o tarihten önce işlenmiş suçlar ortaya çıktığında da bu suçlar da dokunulmazlık dışında kalsın.
AK Parti'nin bize getirdiği halinin daha iyileştirme halidir. Önce yapanlar bundan yırtıyor çünkü bu adil değil. Teklifi kendilerine sunduk. Anlaşabileceğimiz bir kanaat aldım, açıklama yaparlar mı bilmiyorum. Sadece vekillerin değil bakanlarında dokunulmazlıkların kaldırılmasını sunduk. Umarım sağ duyu galip gelir."

"GEÇMİŞTEKİ BAKANLARI DA KAPSAYACAK"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan  Altay, "Bakanlarla ilgili bir ifade de yer alıyor" denilmesi üzerine "Evet. 100. madde de bu kapsamda, aynı şekilde." diye konuştu.
Altay, "Yani sadece milletvekillerinin değil, bakanların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasını mı istiyorsunuz?" sorusuna, "Tabii" karşılığını verdi. "Geçmişteki bakanlar?" sorusuna yanıt olarak da  Altay, "Evet. Bunu da kapsayacak." dedi.

"HERHALDE BİRİNİ KABUL EDERLER"
Altay, "Sizin getirdiğiniz önerilerin hepsine 'Hayır' denirse,  AK Parti'nin mevcut teklifine 'Evet' diyecek misiniz?" sorusunu yanıtlarken de "Bizde bir söz vardır; bugün öleni bugün gömerler, şimdi o noktada değiliz. Bir teklif sunsak ipe un sermiş olurduk. İpe un sermemek için üç ayrı teklifle geldik. Herhalde birini kabul ederler diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bir başka soruyu yanıtlarken de  Altay, "Biz şimdi varsayalım Anayasa'yı Nisan'ın 15'inde değiştirdik, dokunulmazlıkları kaldırdık. Ama bir sene önce bir suç işlenmiş, yeni ortaya çıktı, fezlekesi yeni geldi. O da dokunulmazlık zırhının dışında kalacak, yargıya gidecek" dedi.
 
Editör: Vitrin Haber