Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Hollanda'da yaşanan çirkinliklere ilişkin, "Büyük bir hakarete maruz kaldık, incindik, gururumuz kırıldı. Bunun gereğini yapın" dedi.  

Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Altay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da maruz kaldığı skandal uygulamalara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının Hollanda sokaklarında polislerle karşılıklı tartışması, polis tarafından engelleniyor olması ve aşağılanması, ne partimizce ne de milletimizce de kabul edilmesi mümkün olmayan acı bir tablodur. Bununla beraber bir Sayın Bakanın polisiye filmleri çeker gibi gizlice karayoluyla Almanya'dan Hollanda'ya girme çaba ve gayretini de anlamış değiliz. Ama Hollanda'nın tutumu kabul edilemez. Hollanda'ya verilecek cevap ve yaptırımların İsrail olayında olduğu gibi olmamasını temenni ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hakarete uğruyor, milletimizin gururu inciniyor" diye konuştu. 

Hüseyin Kocabıyık'ın 'Bu vesileyle 'evet' oyu iki puan arttı' dediğini söyleyen Altay, "Türkiye'nin gururunu yerlerde sürüklendiği tablo için 'evet' oyları iki puan arttı demek siyasi aymazlık ve edepsizliktir. Herkes haddini bilsin. Sizin siyasi ihtirasınız Türkiye Cumhuriyetinin itibarından milletin şerefinden ve haysiyetinden daha önemli değildir. Sayın Genel Başkanımız dedi ki 'ilişkileri askıya alın'. AKP'nin milletimizi rencide eden, gururumuzu inciten şeref ve haysiyetini gölgeleyen bu tutum karşısında şerefli bir tutum takınmasını bekliyoruz. Hükümete buradan sesleniyoruz: 'Evet' propagandasına bu devletin ve milletin şerefini, prestijini alet etmeyin. Büyük bir hakarete maruz kaldık, incindik, gururumuz kırıldı. Bunun gereğini yapın" dedi. Altay, Menbiç'te ki gelişmelere ilişkin soruya, "Menbiç'te ABD ile Rusya, bir mutabakat sağlamış gibi görünüyor. Yerel güçler, PYD dahil, bunların korunması ve kollanması kararı alınmış gibi duruyor. Türkiye, oradan oraya sıçrayacağım diye Suriye'deki durumu bir iç politika malzemesi yapacağına, Cenevre görüşmelerine odaklanmalıdır" ifadelerini kullandı.

 
Editör: Vitrin Haber