CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, Sinop gündemini meşgul eden Meydan Projesi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Başkan Yüksel, projenin oldu bittiye getirilmek istendiğini belirterek, proje kapsamında Uğur Mumcu Meydanı, otopark ve çay bahçelerinin kalkacak olmasına de tepki gösterdi. 

Proje henüz uygulanmadan Sinop halkına sorulmasını istediklerini belirten İnan Savaş Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "CHP Belediye Meclis Grubunun Başkanı olarak tekrar ediyorum; bizim şu ana kadar önümüze gelmiş ne bir proje vardır, ne de görüş ve önerilerimiz sorulmuştur. CHP Genel Başkanını ve Sinop İl Örgütünü temsil eden CHP Sinop İl Başkanı olarak, Valilik - TOKİ ya da Bakanlık nezdinde davet edildiğim bir toplantı mevcut değildir. Tarafıma yapılmış bir bilgilendirme de yoktur. CHP Sinop İl Başkanı olarak, kimseyle yapmış olduğun bir mutabakat söz konusu değildir. Hem bu toplantıların düzenleyicilerinin, hem de AKP ‘li arkadaşlarımızın bir partiyi o ilde kimin temsil ettiğini gayet iyi bildiklerinden eminim.

Bu arada, bana sorulan “o zaman sesini çıkardın mı” sorusuna da cevap vermiş oluyorum. Önümüze bir proje gelmedi ki sesimizi çıkartalım, fikrimizi söyleyelim.

Evet, şimdi gelelim proje dedikleri şeye. Proje diye bahsettikleri ve aşağıda da fotoğrafını paylaştığım şey; kabataslak bir çizimden ibaret, olsa olsa fikir projesi denilebilecek bir kağıttır. Ama bu kağıda bakarak bile daha önceki açıklamalarımdaki haklılığım anlaşılmaktadır. Bu kağıda baktığımızda şöyle ki;

- Uğur Mumcu Meydanı kalkmaktadır. 
Zaten burada sürekli solcular basın açıklaması yapmakta, adını da FETÖ ‘nün devlete sızdığını yıllar önce söyleyen, her geçtiğimizde aslında kandırılmadığımızı, bile bile ne istedilerse verdiğimizi bize anımsatan Uğur Mumcu ‘dan almakta, fırsattan istifade Uğur Mumcu Meydanı ‘nı da aradan çıkartalım diye mi düşünülmektedir?

- İskele Meydanı ‘ndaki çay bahçeleri de kalkmaktadır. Onlar da zaten CHP ‘ye yakın aileler tarafından işletilmekte, bu vesileyle onlardan da kurtuluruz diye mi düşünülmektedir?

- Şehir Kulübünün sadece binası kalmakta, bahçesi elinden alınmaktadır. 
Zaten Şehir Kulübü ‘nün müdavimleri çoğunlukla CHP ‘liler, onların da alanını daraltırız diye mi düşünülmektedir?

- Şehir Kulübünün yanındaki otopark da kaldırılmaktadır. 
Otopark Kulübün yanında, karşısında da CHP İl Başkanlığı var, en çok onlar yararlanıyordur, kaldıralım gitsin diye mi düşünülmektedir?

Şehir Kulübü ile ilgili düşüncenizi İlçe Başkanınız ağzından kaçırmış zaten. Bu arkadaşa göre, Şehir Kulübü kahvehane olarak kalmaya devam edecekmiş. Bir kere Şehir Kulübü sadece bir kahvehane değil, dernek statüsünde bir kulüptür. Sadece oyun oynanıp, çay kahve içilen bir yer değil; şehir ve memleket meseleleri üzerine kafa yorulan, sohbet edilen, sanılanın aksine sadece CHP ‘lilerin değil, Anavatan Partisi ‘nden belediye başkanlığı yapmış Sayın Aydın Atakan büyüğümüz gibi, Sayın İhsan Aldemir hocamız gibi CHP ‘li olmayan şehrin akil insanlarının buluşma noktası olmuş bir mekandır. Burayı, kahvehane diye tanımlamak ya da kahvehaneye dönüştürmek kimsenin haddi değildir. 

Ayrıca, proje diye adlandırılan kağıda baktığımızda; sadece Uğur Mumcu Meydanındaki değil, Hükümet Meydanındaki döner kavşak da kaldırılmaktadır. Bunların trafiğe yansıması hesaplanmış mıdır? Hükümet Meydanına dört koldan araç girmektedir, burada yaşanabilecek muhtemel trafik sıkışmaları düşünülmüş müdür? 

Kent Meydanı yapılırken ne tür malzeme kullanılacaktır? Yollar ve asfaltlar ne ile kaplanacaktır? Çizimde Jandarma Gazinosu ve Şehir Kulübü aynı kottaymış gibi dümdüz birleştirilmiştir, kot farkının nasıl giderilmesi düşünülmektedir? Ağaçlar neye göre yerleştirilmiştir, asırlık ağaçlar kesilecek midir kalacak mıdır? En önemlisi tüm bunlar bir tarihe bağlanmış mıdır? Ne zaman başlayacak, ne zaman bitecektir? 

Bunların hiçbiri net değil, çünkü ortada gerçek manada bir  proje yok. Anladığımız kadarıyla 'Kervan yolda düzülür' mantığıyla yola çıkılmıştır. Zamanı gelince, o anki duruma göre bakarız anlayışı hakim. Bizim bu baştan sağmalığı kabul edebilmemiz mümkün değil. Eğer dediğiniz gibi bir mutabakat arayışınız varsa, gelin hep beraber Sinop halkının da katılımıyla, katılımcı ve şeffaf bir anlayışla düzgün bir proje ortaya çıkartalım, hep beraber altına imzamızı atalım ve arkasında duralım. Çok geç falan da demeyin, daha yapılmış hiçbir şey yok ortada. Buyurun samimiyetinizi görelim".

Editör: Vitrin Haber