Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, "KYK yurtlarına yerleştirme konusunda Sinop'ta rekor seviyeye ulaşıldı" haberlerine yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

İl Başkanı İnan Savaş Yüksel yaptığı açıklamada; "AK Parti İl Başkanı arkadaşımızın söylediğine göre, yurtlara yerleştirme konusunda Sinop ‘ta rekor seviyeye ulaşılmış, 5 bin öğrenci yurtlara yerleştirilmiş. Geçen yılki rakamlara göre Sinop Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 13 bin. Peki geriye kalan 8 bin öğrencimiz ne yapıyor? Devlet bunlara yurt sağlayamadığı için kira yardımı yapıyor mu mesela?" dedi. 

Avukat İnan Savaş Yüksel, "Yurt çıkmayan, zaten çıkmaz diye başvurmayan, yurt çıkmadığı için eve çıkmak zorunda kalan öğrencilerimiz için ne yapıyorsunuz mesela? Ev kiralarından haberiniz var mı? Genel Başkanınız da aynı sizin gibi 2002 yılında şu kadar olan öğrenci kredisi bugün bu kadar lira oldu diye övünüyor. Alın size bir hesap da bizden; 2002 yılındaki öğrenci kredisiyle (43 lira) yarım altın alındığında üste para (5 lira) artarken, bugün ki krediyle (650 lira) yarım altın almak için üste para (962 lira) vermek gerekiyor. Hesap yaparken böyle yapılır" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber