Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, yaptığı açıklamada, Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek‘in CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel üzerinden CHP ile ilgili sözlerini  hadsizlik ve terbiyesizlik olarak nitelendirdi.

Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in geçtiğimiz günlerde Kur'an Kurslarıyla ilgili sözleri üzerine, "İşte bu CHP zihniyeti, dinle, Kur’anla, halkıyla, halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş CHP zihniyeti" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İl Başkanı Yüksel açıklamasında; “Grup Başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel ana muhalefet partisi yetkilisi olarak konuşmuştur. Siyaset kurumu içerisinde gerekli yerler gerekli cevabı kendisine verecektir, siyasetin doğası bunu gerektirir. Diyanet-Sen temsilcisi haddini aşmış, Cumhuriyet Halk Partisi gibi ülkemizin en eski partisine, ulusal kurtuluş savaşımıza öncülük etmiş asırlık çınara ‘köhnemiş zihniyet’ deme terbiyesizliğini göstermiştir. Grup Başkanvekilimizin açıklamalarını içinde CHP ‘ye biriktirdiği kin ve nefreti kusmak için fırsat bilmiştir. Unutmasın ki siyasette partiler zaman zaman yer değiştirir, iktidar partisi muhalefet, muhalefet partileri iktidar olurlar. Biz Diyanet-Sen temsilcisinin CHP ile ilgili fikirlerini o gün de kendisinden duymak için sabırsızlandığımızı bildirmek isteriz" dedi.

"Ayrıca şunu da sormak isteriz, CHP ‘yi halkıyla ve halkının değerleriyle barışamayan olarak suçlayan Diyanet-Sen'ciler acaba ne zaman ülke ve halkın gündemiyle ilgili iki laf edebilmişlerdir?" diyen CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, hükümete yönelik eleştirilerini tek tek sıralayarak; "Benim inandığım din, bunlara karşı olmayı gerektiriyor. Siz neye inanıyorsunuz da tüm bu olanlara tek kelime etmiyorsunuz?” diye sordu.

Yüksel açıklamasını; "Eğitimin ve barınmanın tarikatlara ve cemaatlere bırakılmasının sonuçlarını her gün başka bir tecavüz, intihar ya da istismar olayıyla görüyoruz. Cemaat-tarikat yurtları ve kursları siyasal İslamcıların ikna odalarıdır. Hem yasadışı, hem de İslam dışıdırlar. Kuran kursları Milli Eğitim Bakanlığı gözetiminde ve denetiminde açılmalı, öğrenci yurtlarını devlet işletmelidir" diyerek sonlandırdı.

Editör: Vitrin Haber