CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, Sinop'ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen söyleşiye katıldı. Sebahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen “İstediğimiz Demokrasi, Hayalimizdeki Türkiye nedir? Bunun için asıl yapmamız gerekenler nelerdir?” adlı söyleşiye çok sayıda partili iştirak etti. 

PARTİMİZİ VE PARTİ İÇİ İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı iktidarı eleştirdi. Baskılara boyun eymeyeceklerini dile getireh Salıcı, önümüzdeki seçimleri kazanacaklarından hiç şüphelerinin olmadığını dile getirdi. Oğuz Kaan Salıcı, "Biz demokrasiden yana olan bütün herkesle bir araya gelmeye açık bir siyaset hazırlıyoruz. Kendimizi güçlendireceğiz. Partimizi güçlendireceğiz. Parti içi ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Partimizin dışında olup demokrasi mücadelesi veren diğer siyasi partilerle bir araya geleceğiz. Sandığa beraber sahip çıkacağız. Sandığa giren oy neyse aynen çıkması için bu mücadeleyi beraber vereceğiz. Başka bir arkadaşımızı da, başka bir siyasi partiyi de kendimize benzetmeye çalışmayacağız. Duruşumuza saygı göstereceğiz. Farklılığımıza saygı göstereceğiz. Biz çoğulcu bir Türkiye kuracağız ya o yüzden şuan da birbirimizin arasındaki farklılıklara saygı göstereceğiz. Başka bir siyasi partiyi bizim gibi olmaya zorlamayacağız. Kendimizi de başka bir yere benzetmeyeceğiz. Biz yürüdüğümüz yolda yürüyeceğiz.

Diğer partilerde yürüdüğü yolda yürüyecek. Ama beraber yürüyeceğiz. O beraberlik güçlendirilmiş sistemle sonuçlanana kadar bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Sonuçlandıktan sonra zaten Türkiye parlamenter sisteme geçtiğinde oyunun kuralları değişmiş olacak. Türkiye söylemiş olduğumuz niteliklerde bir demokrasiye kavuşmuş olacak. Ondan sonra kendi siyasi mücadelemizi yine sürdüreceğiz. Biz kendi siyasi mücadelemizden vazgeçecek değiliz. Hani derler ya 'Türkiye’de her seçim kritiktir', 'Her seçim önemlidir', 'Ama bu seçim çok önemli' diye başlayan cümleler kurulur. Ama bu seçim öyle bir seçim ki ya çocuklarımız bundan sonra Türkiye’de güzel bir gelecek hayali kurup bizimle beraber yaşayacak. Ya da ülkenin dışına çıkmak için konsoloslukların, büyükelçiliklerin önünde kuyruklarda bekleyecekler. Şuan da biliyorsunuz bir çok insan yurt dışına çıkmak için özel bir çaba içinde. Pandemi sürecinde ağır bir süreç yaşayan doktorlarımızı ülkeden gitmeye teşvik eden bir dil var. Biz bu dili bir şefkat diline, bir ortaklaşmaya, bir kucaklaşmaya dönüştürene kadar bu siyasi mücadeleyi devam ettireceğiz. Biz bu seçimi kazanacağız. Ondan yana şüphemiz yok. Rehavete kapılmaya hiç gerek yok. Bu süreci sonuna kadar örgütleyeceğiz” dedi. 

ŞEKER FABRİKALARI SATILMASAYDI BUGÜN ŞEKER FİYATLARI YARI YARIYA OLURDU
SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ise; hayat pahalılığına dikkat çekti. Başer, "Eğer biz bugün gıda krizi yaşıyorsak bu ülkede gıda fiyatları pahalanıyorsa tarımın bitirilmesindendir. SOL Parti şeker raporu yayınladı. Eğer 10 tane şeker fabrikası 2018 yılında satılmamış olsaydı bugün şeker fiyatları yarı yarıya alınırdı ve düşecekti. Çünkü şuan da şeker üretiminin %65’ini şirketler gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Moderatörlüğünü Profesör Dr. Aziz Konukman'ın yaptığı söyleşiye CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer’in yanı sıra, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Vitrin Haber