CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ceyhun İrgil, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Bursa 24. Dönem Milletvekili İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde, Bursa Harita Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Eczacılar Odası, Makine Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Kimya Mühendisleri Odası başkanlarının katıldığı toplantıda bir araya geldi. 

Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreç değerlendirilirken, OHAL süresinin uzatılamayacağı, KHK’ların çalışanların iş güvencesini ortadan kaldırdığı, insan hak ve özgürlüklerine yönelik ihlallere yol açtığı görüşleri dile getirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, OHAL döneminde ilan edilen kanun hükmündeki kararnamelere yönelik ilk Anayasa Mahkemesi başvurusunu bugün yapacaklarını söyledi. Ağbaba, “Her zaman demokrasiyi, herkes için hukuku savunduk. Hukukun katledildiği, cinayetlerin işlendiği dönemde tek başına, sadece CHP bu siyasi anlayışı savunmuştur. Bu dönemde çıkan kanun hükmünde kararnamelerin tamamı, OHAL dönemini de aşan kararları kapsıyor. Bununla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuracağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, OHAL döneminin sonlandırılması gerektiğini, bu sürenin uzatılmasının Meclis iradesine bir darbe olacağını söyledi. Özel, “Meclis'e mutlaka bir mağduriyet komisyonu kurulmasını önereceğiz. Mutlaka bu komisyon kurulsun ve dört siyasi parti, mağdurları incelesin” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber