Yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Ayancık Belediye Başkan Adayı Hayrettin Kaya CHP Ayancık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen proje tanıtım toplantısında yönetime gelmeleri durumunda gerçekleştirecekleri projeleri halka sundu. 

Ayancık Kültür Merkezi’nde yapılan Proje Tanıtım Toplantısı’nda CHP Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Samsun Milletvekili  Neslihan Hancıoğlu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, TBMM Divan Katip Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Sinop Belediye  Başkan Adayı Barış Ayhan, İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Durağan Belediye Başkan Adayı Mustafa Eker, Durağan İlçe Başkanı Emin Adıgüzel, Belediye Meclisi Üyesi Adayları ve il ilçe teşkilatı yer aldı. 
Katılımın yoğun olduğu gözlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı sonrasında CHP Ayancık Belediye Başkan Adayı Hayrettin Kaya için hazırlanan klipler gösterime sunuldu.

AYANCIK ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel; ‘’Bugün bu salondan tüm Ayancıklı hemşehrilerimize siyasi görüşü ne olursa olsun kucak dolusu sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz. Bu yola birlikte çıktığımız, ittifak ortağımız, sevgili İYİ Partili dostlarımız hoş geldiniz, sizlere de sonsuz şükranlarımızı sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz. Salondaki coşkuyu görünce anladım ki Ayancık değişime hazır, Ayancık artık değişim istiyor. Bu tabloyu görünce 31 Mart akşamı Ayancık Belediyesine Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını çekeceğimize olan inancım bir kat daha arttı, bunu can-ı gönülden söylüyorum. Sayın Hayrettin Kaya’yı şimdiden tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Uzun bir aradan sonra Ayancık Belediyesini kazanan bir Ayancıklı İl Başkanı olmak bana ayrı bir onur ve gurur verecek, bunu da bir dipnot olarak söylemek istiyorum. Başkan adayımız Hayrettin Kaya, Belediye Meclisi Üyesi Adaylarımız, İl Genel Meclisi Üyesi Adaylarımız hepsi pırıl pırıl temiz insanlar, Ayancık’a dair hayalleri var, planları var çalışmak istiyorlar desteklerinize talipler. Görüyorum ki bu desteği onlardan esirgemeyeceksiniz. Bu birlik beraberliğimizle önümüzdeki yerel seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağımıza can-ı gönülden inanıyorum. Dört olan belediyemizi Ayancık’ı alarak beş yapacağız, Durağan adayımız burada orayı da alarak altı yapacağız, inşallah İYİ Partili dostlarımız da Boyabat’ı ve Saraydüzü’nü alacak Sinop’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin Millet İttifak’ının bayrağını çekeceğiz inşallah. Tüm arkadaşlarımıza, tüm adaylarımıza can-ı gönülden başarılar diliyorum’’ dedi. 

BUGÜN AYANCIK’TA HAYRETTİN KAYA İLE SEÇİMİ ALDIĞIMIZI GÖRÜYORUM
CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel’in açılış konuşmalarının ardından CHP Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı birer konuşma gerçekleştirdi. 

Daha sonra konuşan TBMM Divan Katip Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise salondaki coşkuya dikkat çekerek yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada bu coşkuyu yaşamaktan onur duydum, gurur duydum çok mutlu oldum hepiniz hoş geldiniz. Ben bugün burada bu seçimi Hayrettin Kaya ile aldığımızı görüyorum, bu seçimi Ayancık’taki teyzelerimizle aldığımızı görüyorum. Dışarda söylentiler duydum Hayrettin Kaya belediyeyi alınca maaşları nasıl ödeyecek diye, Hayrettin Kaya’ya dua edeceksiniz, borçlarınızı da Hayrettin Kaya ödeyecek. Bu salonda sadece Cumhuriyet Halk Partililer yok, Ayancık’a gönül veren, birçok partiye oy vermiş ama şimdi Hayrettin Kaya’nın arkasında Ayancık için hizmet isteyen bir halk var. Bu coşkuyu yaşamak her siyasetçiye nasip olmaz. Hayrettin Kaya’yı şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum’’. 
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in konuşması ardından Hayrettin Kaya’nın Proje Tanıtım Sunumu gerçekleştirildi. 
Yoğun alkış alan proje gösterimi sonrası sahneye davet edilen CHP Ayancık Belediye Başkan Adayı Hayrettin Kaya heyecanını dile getirdi. 

AYANCIK’I BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Kaya yaptığı açıklamada; ‘’ Yıllarca birlikte yaşadık, sorunlarımızı acılarımızı mutluluklarımızı birlikte paylaştık. Bugün yine burada bu birlikteliğimizi gösterdiniz, bizlere destek verdiniz hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ne kadar heyecanlı ve ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Değerli konuşmacılarımız benim dile getireceklerimin çoğunu anlattılar. Ben kısaca duygularımı paylaşmak istiyorum, yıllardır beraber olduğumuz birlikteliğimiz 31 Mart’ta sandıklardan dolacak taşacak biz Ayancık’ı birlikte yöneteceğiz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, İl Kadın Kolları Başkanımıza, Belediye Başkan Adaylarımıza, İlçe Başkanlarımıza ve diğer tüm dostlarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta Ayancık’ı birlikte yönetmeye talip olduk ve birlikte yöneteceğiz’’ dedi. 

Program sonrasında meşale ve sloganlarla meydana yürüyüş gerçekleştirildi. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. 

Editör: Vitrin Haber