CHP Milletvekili Karadeniz, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan ve iğneden ipliğe her şeye zam yapılmasını düzenleyen kanun tasarısının 17’inci maddesi ile çalışanlara ek vergi yükü getirileceğini söyledi. Tasarının 17’inci maddesinin gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimini oluşturan ve çalışanlara uygulanan vergi oranını yüzde 27’den yüzde 30’a çıkardığını belirten Karadeniz, çalışanların maaşlarına göre 39 lira ile 2 bin 450 lira arasında ek kesinti yapılacağını bildirdi.   

CHP Milletvekili Karadeniz, çalışanların vergi adaletsizliği nedeniyle çok yüksek vergi verdiklerini, AKP’nin bu düzenlemesi ile çalışanların daha da çok vergi ödemek zorunda kalacaklarını vurguladı. Karadeniz şunları söyledi: “İğneden ipliğe zam yapıyorlar. Emeklisinden çiftçisine, esnafından işadamına, öğrencisinden öğretmenine herkesi ama herkesi derinden etkileyecek bu vergiler en çok 25 milyon çalışanımızı olumsuz etkileyecek. Her şeyden önce ücretinden daha fazla kesinti yapılacak. Aldığı ücreti temel ihtiyaçları için harcadığında daha çok vergi ödeyecek. Çocuğunun harçlığından kesecek, eğitiminden yiyeceğinden içeceğine kısacak. Çalışanlar, ceplerinden bir verirken üç verecek. Çalışanın alın terini daha çok vergilendirerek israflarına kaynak yaratıyorlar. Cumhurbaşkanlığı harcamalarının ‘itibarda tasarruf olmaz’ anlayışıyla yürütüldüğünü söyleyenler ‘israf saray’a kaynak yaratıyorlar.”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, ücretliler için vergi adaleti sağlayacak yasal düzenleme tekliflerini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını hatırlattı. Yaklaşık 25 milyon ücretli çalışanı yakından ilgilendiren 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması (Ücretliler İçin Vergi Adaleti Sağlanması)  hakkında kanun teklifinin artan oranlı vergi tarifesinde değişiklik getirdiğini böylelikle çalışanlardan adaletli vergi alınacağını vurgulayan Karadeniz, emekten yana, etkin, verimli ve adil bir vergi sistemine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi. 
 
Editör: Vitrin Haber