Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ilçe merkezindeki spor salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında "Yenilenen Boyabat, Yeniden Boyabat" vizyonuyla seçmenlerinin karşısına çıktı. 

Çakıcı'nın, kısa süre sonra açılacak olan 57 metre boyundaki seyir kulesi, tüm kamu kurumlarının bir araya toplanacağı meydan projesi, yapımı planlanan teleferik, cam teras ve Kolaz çayını adeta mini bir denize çevrilmesi gibi projeler büyük beğeni topladı. Şefik Çakı'nın yeni projelerden Boyabat halkının daha rahat yararlanabilmesi için tasarlanan Boyabat Kar projesi de ilgiyle karşılandı.  

SALONDAKİLERE KARANFİL DAĞITTI
Çakıcının salona girişinde büyük coşku yaşandı. Salonda bekleyen coşkulu kalabalığa karanfil atan Çakıcı, protokolü tek tek elini sıkarak onlara da birer karanfil verdi. Başkan Çakıcı salonda protokol arasında yer alan eski Boyabat Belediye Başkanı Abdullah Çağlar'ın elini öpüp sarılarak kendisine karanfil takdim etti. 

YIKANLAR DEĞİL YAPANLAR KAZANACAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, ardından da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, tüm teşkilat üyeleriyle çalmadık kapı, sıkılmadık el ve kazanılmadık gönül bırakmayacaklarını söyledi. 

Yıldız: "5 yıllık süre içerisinde Boyabat'ımıza çok güzel hizmetlere imza attık. Belediye başkanımız Şefik Çakıcı'nın yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır inşallah. Yeniden, yenilenen Boyabat için 31 Martta ilçemizde bir çivisi bile olmayanlar değil,  Boyabat'ı aşkıyla, hizmet aşkıyla çalışanlar kazanacak. 31 Martta yıkanlar değil yapanlar kazanacak. 31 Martta hizmetler kazanacak, Boyabat kazanacak" dedi. 

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'da konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şefik Çakıcı'nın Boyabat'a 5 yıl süre içerinde önemli hizmetler verdiğini ve Boyabat'ın marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Uğur Giresun, Çakıcı'ya ve tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti. 

BÜYÜK OYUNU BOZMAK İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT
Daha sonra coşkulu kalabalığı selamlayan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 31 Martta yapılacak seçimin sadece belediye başkalığı seçimi olmadığını, ülkeye karşı oynanan oyunları bozmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. 

Nazım Maviş: "Şimdi 31 Martta yeni bir tezgahla bu milletin karşısındalar. Dertleri 3 - 5 belediye fazla kazanmak değil. Dertleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı tökezlettik dedirtebilmek. Bu seçimde zillet, illet ittifakına değil, Cumhur İttifakına, AK Partiye oy vermek suretiyle, Şefik Çakıcı'ya oy vermek suretiyle bir oyunu daha, bir tezgahı daha bozma var mıyız Boyabatlılar? Kimsesizlerin kimsesi Recep Tayyip Erdoğan'a hep birlikte 31 Martta tekrar yola devam demeye var mıyız?" dedi. 

BAŞKANIMIZIN KEFİLİ BENİM
Boyabat'a yapılan hizmetlerden de bahseden Nazım Maviş: "Bugüne kadar bu kararlılığın, bu iradenin, bu hizmet aşkımızın sonucu olarak Boyabat'a bir taraftan belediyemiz, bir taraftan merkezi yönetimimiz çok büyük hizmetler yaptık. İnşallah 2019 yılının ikinci kış mevsiminde Boyabat'ımız doğalgazı da inşallah yakmış olacak, hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca biraz sonra projelerini açıklayacak olan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'nın her sözünün kefili oluyorum, her projesinin altına imza atacağımı buradan sizlere söz veriyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla, hürmetle selamlıyorum" dedi. 

Daha sonra büyük bir tezahürat eşliğinde kürsüye çıkan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 5 yıllık hizmetlerini ve 2023 vizyonu olarak ifade ettiği projeleri tanıttı.

BİZİ NAMETLERE TESLİM ETMEDİNİZ
Konuşmasına "Boyabat’ım Boyabatlıyım Ben" adlı şiiri okuyarak başlayan Şefik Çakıcı, bugüne kadar kendisine destek olan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş başta olmak üzere, AK Partinin her kademesinde kendisine destek olanlara, resmi kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ve vatandaşlara teşekkür etti. 

Çakıcı: "Boyabat; doğduğum, çocukluğum, gençliğim, yetiştiğim, yetiştirdiğim, hayatım, ekmeğim, suyum, yaşlanacağım ve topraklarında yatacağım şehrimin belediye başkanı olmaktan, sizlerle bu şehirde yaşamaktan gurur duyuyorum ve her zaman da duyacağım. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarım var. İnsan yaşadığı şehrin aynasıdır, şehir de insanın aynasıdır. Beş yıl önce helal oylarınızla seçtiniz bu kardeşinizi, bu kardeşiniz asla sizin yüzünüzü kızartacak, Boyabat'ımın başını eğdirecek hiçbir yanlış yapmadı. Hata olabilir, eksik olabilir, ama asla yanlışım olmadı. İnşallah ta olmayacak. Bende iki emanet var, birincisi can, ikincisi makam. 30 Mart 2014'te helal oylarınızla seçtiniz beni. Boyabat'ı, AK Partiyi ve beni namertlere teslim etmediniz. Bana sahip çıktınız. Ben de seçtiğiniz günden bu yana çalışmaktan başka hiçbir şey yapmadım. Büyük işler yaptık, güçlü projelere imza attık sizlerle. 
Unutmayın ki büyük Türkiye'nin yükselen değeri Boyabat olacaktır. Bizim geçmişimize, geleceğimize, mezarlıkta yatanlara, yeni doğanlara ve doğacaklara karşı, tarihimize karşı sorumluluklarımız var. Boyabat'ımızı medeniyet ve kültürüyle inşa edeceğiz. Bize bırakılan bu tarih ve kültür şehrine hep birlikte sahip çıkacağız. Boyabat'ımız tesadüfen kurulan bir şehir değildir, referansları güçlü olan, bağrında birçok medeniyetleri misafir etmiş bir şehirdir. Şehrimiz gücünü tarihinden, medeniyetinden ve sizler gibi üzerinde yaşayan güzel insanlardan almıştır. Yine bu gücünü yaşatacağımız tarihi ve medeniyetiyle koruyacak ve geliştirecektir. Boyabat'ımıza hizmet etmiş bütün belediye başkanlarımıza, bütün milletvekillerimize canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

BOYABAT KART İLE VATANDAŞLAR HİZMETLERDEN DAHA RAHAT YARARLANACAK
Çakıcı konuşmasına, 5 yıllık dönemde Boyabat'a verdiği hizmetleri sinevizyon gösterimiyle anlatarak devam etti. Yapımı süren ve planlanan çalışmaları 3 boyutlu animasyonlarla anlatan Şefik Çakıcı vizyon projelerini tek tek sıraladı. Boyabat Teleferik, Cam Teras, Boyabat Seyir Kulesi, pirinç müzesi gibi birçok projeyi sıralayan Çakıcı, bu projelerden vatandaşların daha kolay istifade etmesi için hayata geçirecekleri Boyabat Kart hakkında da bilgiler sundu. 

İŞTE ÇAKICI'NIN PROJELERİ
Şefik Çakıcı'nın sunumunda verdiği projelerin bazıları ise şunlar: Orta Çarşı Restorasyonu, Orta Çarşı Otopark Projesi, Cadde Projesi, Otoparklar, Galericiler Çarşısı, TOKİ Boyabat Evleri, Mevlana Çocukistan Parkı, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Boyabat Şehitlik ve Çanakkale Panorama Müzesi, Boyabat Pirinç Müzesi, Berber Müzesi, Kent Müzesi, Boyabat Öğretmen Evi, Boyabat Halk Eğitim Merkezi, Yaşayan Duvarlar, Kemaldede Camii Yenilemesi, İstihdam Arttırılacak, Sanayi Sitesi, Çanakkale Şehitlik Ziyaretleri, Bilim Kültür ve Eğlence Merkezi, Bisiklet Durakları, Şehir İçi Çevre Yolu ve 18 Uygulaması, Katı Atık Bertaraf Tesisi, İçme Suyu ve Arıtma Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi, Boyabat Kart, Boyabat Doğalgazı, Hayvan Pazarı, Kültür Sanat Evi, Topalçam Mesire Alanı, Millet Evi, Millet Bahçesi, Kalebağı Otel ve Sosyal Tesis, Boyabat Cam Teras, Boyabat Teleferik, Alparslan Türkeş Parkı, Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi, Kale Aydınlatma, Kolazçayı Şişme Savak Projesi. 

Toplantıya AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, SİYAD Genel Başkanı Rafet Orhan, AK Parti teşkilatı üyeleri, il genel meclisi üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldılar.

Editör: Vitrin Haber