Büyük Birlik Partisi (BBP) Saraydüzü İlçe Kongresi gerçekleştirildi. 

Saraydüzü ilçe kültür merkezinde düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ SIRTINI YALNIZCA MİLLETİNE YASLAR
Divanın teşekkülünün oluşturulması ile devam eden kongrede bir konuşma yapan Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Sinop İl Başkanı Tahir Şahin, Büyük Birlik Partisinin, sadece milletine sırtını yaslayarak, kurulduğu günden bu yana çizgisinde hiçbir kırıklık olmadan, mensuplarının başını öne eğdirecek hiçbir yanlışın içine düşmeden bugünlere geldiğini söyledi. Şahin; “Büyük Birlik Partisi 29 Ocak 1993 tarihinde, kendini “Milliyetçi”, “Maneviyatçı”, “Sivil” ve “Katılımcı” kelimeleriyle ifade ederek kuruldu. 28 yıldır, ülkemize, milletimize ve inançlarımıza hizmeti esas aldığımız, uzun ve zor bir yolculuğu sürdürüyoruz. Büyük Birlik Partisi; Türkiye’yi uzun yıllar yöneten siyasi partilerin yok olduğu, siyasi yelpazenin yapısının tümüyle değiştiği, siyasi kimliklerin farklılaştığı, partilerin ve siyasi hareketlerin köklü değişikliklere uğradığı, hatta rejimin değiştiği ülkemizde var oldu ve Allah’ın izni ile var olmaya devam edecektir. Yaptığımız uzun yolculukta, bir sürü siyasi parti, tarihin tozlu sayfalarında yer alırken, biz, “sadece milletine sırtını yaslayarak”, “kurulduğundan beri çizgisinde hiçbir kırıklık olmadan”, “mensuplarının başını öne eğdirecek hiçbir yanlışın içine düşmeden”, bugüne geldik. Aynı aşkla, aynı imanla, aynı dürüstlükle, doğrulukla, Sinoplu vatandaşlarımızla da yolumuza devam edeceğiz. 28 yılın her anında, sadece inandıklarımızı yaptık, inandığımız istikamette yürüdük ve bunun haklı gururunu yaşadık” dedi.

MİLLETİMİZİN BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NE İHTİYACI VAR
Konuşmasında Türk milletinin sadece millete, sadece milletin değerlerine sırtını dayayan bir siyasi partiye ihtiyacı olduğuna vurgu yapan BBP Sinop İl Başkanı Tahir Şahin, bu ihtiyacı karşılayacak tek partinin ise Büyük Birlik Partisi olduğunu söyledi. Şahin; “Milletimizin, sadece millete, sadece milletin değerlerine sırtını dayayan, Türk Milleti’nin tarihi misyonuna bağlı, dünya Türklüğünün birliği vizyonuna sahip, küresel emperyalizmin tüm dünyayı sömüren global politikalarının karşısında milletine kalkan olacak bir siyasi anlayışa ihtiyacı var. Büyük Birlik Partisi, kurulduğu günden bugüne, milletin inançlarının, değer yargılarının zırhı oldu. Milletimizin mukaddes kabul ettiği ne varsa, ona el uzatanlar, dil uzatanlar, karşılarında hep Büyük Birlik Partisi’ni buldu. Büyük Birlik Partisi, devletin, milletin menfaatleriyle, parti menfaatleri karşı karşıya geldiğinde, tereddütsüz “devletim” ve “milletim” dedi. Biz, siyasetin karanlık koridorlarında hiçbir zaman dolaşmadık. Biz, siyasetin kirli pazarlıklarının içinde hiç olmadık. Milletin sırtına basarak yükselenlerden hiç olmadık. Hiçbir vesayet odağının, hiçbir sermaye grubunun, hiçbir lobinin, hiçbir uluslararası projenin partisi olmadık, olmayacağız. İşte en çok bunun için milletimizin Büyük Birlik Partisi’ne ihtiyacı var. Milletimizle birlikte yükseleceğiz. Milletimizle birlikte var olacağız.
Geçtiğimiz 28 yılda, zaman, mekan ve görev ayırmadan; camiamıza, mücadelemize, birlikteliğimize, kardeşliğimize katkı sağlayan tüm dava arkadaşlarımızdan Yüce Rabbim razı olsun. Birlikte olduğumuz her dakikayı hayatımızın gurur sayfalarından saydığımız, Kurucu Genel Başkanımız, davamızın Ebedi Lideri, ağabeyimiz, şehit liderimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu, huzurunuzda ve sizlerin adına, sevgiyle, saygıyla ve özlemle anıyorum. Kurulduğumuz günden bugüne, partimizde görev yapan ve ebediyete intikal eden tüm dava arkadaşlarımızı da rahmetle ve şükranla yad ediyorum" diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZ DE DURUŞUMUZ DA ÇOK NET
Cumhur ittifakının yanında yer alan Büyük Birlik Partisine yapılan eleştirilere de cevap veren BBP Sinop İl Başkanı Tahir Şahin, Cumhur ittifakı ile ilgili görüşlerinin de duruşlarının da çok net olduğunu söyledi. Şahin; “Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi, sokaklarda kuruldu. Türkiye’nin dışında kurgulanıp Türkiye’nin dışından uygulamaya konulan bir operasyona karşı –elbette- Türkiye’nin seçilmiş meşru hükümetin yanında yer aldık. Sonrasında, sınırlarımızın güvenliği tehlikeye girdiğinde ve bir askerî harekâta mecbur kalındığında, seçilmiş meşru hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduk. Sonrasında, uluslararası finans baronları aracılığıyla, ekonomimiz cendereye alınıp Türk Lirası değersizleştirilmeye, Türkiye Cumhuriyeti devleti etkisizleştirilmeye çalışıldığında seçilmiş meşru hükümetin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduk. Kararımız, devletin, milletin, Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklalinin ve istikbalinin yanında olmaktı. Tavrımızın, bir “politik tercih” olarak görülmesine ise asla hoşgörüyle bakmayacağız. Büyük Birlik Partisi, ülkemize, milletimize, devletimize, inanç ve değerlerimize el uzatıldığında, “iktidarda kim var?” diye soracak insanların partisi değildir ve asla da olmayacaktır. Yasama ve yürütme organlarının seçildiği 2018 seçimlerinde birlikte olduğumuz, Ak Parti ve MHP’ye ile her konuda aynı düşünmeyebiliriz. Zaten farklı bir partiyiz. İnandığımız değerleri bir kenara koyup “kolay” ve “karlı” olanı tercih etseydik, daha rahat siyaset yapabileceğimiz bir yerlerde olurduk" dedi.
Yapılan konuşmalar ardından seçimlere gidildi. Kongreye tek liste giren ve tüm üyelerin oyunu alan Hüseyin Bölükbaş ve yönetimi güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.  

TÜRK DÜNYASININ İHTİYACI OLAN BÜYÜK BİRLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ
Yapılan seçimler sonrası bir konuşma yapan BBP Saraydüzü İlçe başkanı Hüseyin Bölükbaş Büyük Birlik Partisinin ilk seçimlerde iktidara gelerek ülkemizin ve tüm Türk dünyasının ihtiyacı olan büyük birliği sağlayacağını söyledi. Bölükbaş; "Partimiz adı gibi birliğin beraberliğin tek toplanacağı yerdir.  Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun bize bıraktığı bu sancağı inşallah ilk seçimlerde iktidarla taçlandırıp ülkemizin ve tüm Türk dünyasının ihtiyacı olan büyük birliği sağlayacağız. Bizim buna inancımız tamdır, Kongremize katılan misafirlere ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

İl Başkanı Tahir Şahin, başkanlığa seçilen Hüseyin Bölükbaş ve yönetimini tebrik ederek başarılar diledi. 


 

Editör: Vitrin Haber