Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, halk oylaması sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bürokrat ve yargı mensuplarının Türkiye'yi gerdiklerini, halkı kutuplaştırdıklarını öne sürdü.

Anayasa değişiklik kanununun milletvekillerine seçim şantajı yapılarak Meclisten geçirildiğini, halka da terör şantajı yapılarak onaylatılmak istendiğini savunan Altay, "Anayasa değişikliği konusunda milletin vicdanına, basiretine, demokrasiye olan aşkına güvenmekteyiz. Sayın Erdoğan'ın Türkiye'yi sokmak istediği kutuplaşma, kamplaşma sürecine Cumhuriyet Halk Partisi imkan vermeyecektir" dedi.
Altay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de "totaliter bir istihbarat devleti" uygulamalarının yaşandığını iddia ederek, olağanüstü hal uygulamasıyla TBMM'nin baypas, hukuk ihlalleriyle de ülkenin dünyaya rezil edildiğini, Türkiye'nin terör örgütlerinin açık hedefi haline getirildiğini, ekonominin çökmek üzere olduğunu savundu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu'nun, Twitter hesabından "PKK, anayasa referandum unda 'hayır' çağrısı yapmış. Sandıkta 'hayır' diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok." paylaşımında bulunduğunu belirten Altay, "Bu çok alçakça, çok adice, çok kirli bir şantajdır. TBMM'de milletvekillerine yapılan erken seçim şantajı bile bu şantajın yayında hafif kalıyor. Bu Başsavcı Vekiline ben de seslenmek isterim: Bu yaptığının hesabını bir gün hukuk önünde vereceksin. Küsmece yok." diye konuştu.

Altay, Adalet Bakanlığı ve HSYK'nın, Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında refleks göstermesi gerektiğini dile getirerek, kamuoyunun bu konuyla ilgili bir yaptırım, açıklama beklediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "devletteki iki başlılıktan" şikayet etmesini de anlamadığını belirten Altay, 10 yılı aşkın süredir AK Parti'nin cumhurbaşkanı, başbakanı, hükümeti ve parlamentodaki çoğunluğu elinde bulundurduğunu ve hala iki başlılıktan şikayet etmesinin mantıklı olmadığını savundu.

Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürünün halkı darbelere karşı örgütlediği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine de şöyle konuştu:  "Darbeyi eniştesinden öğrenen Cumhurbaşkanının dünürü üzerinden yeni darbelere karşı tedbir alması milletin aklıya dalga geçmesidir. Sayın Cumhurbaşkanından bu kepazelikle ilgili kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapmasını bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı daha önce de SADAT adıyla kurulan özel güvenlik biriminin kurucusunu da kendisine danışman yapmıştı. 'Paralel devlet' diye diye şikayet ederken şimdi paralel ordu kuruyor. Böyle bir şey oluşursa bundan ilk zararı Sayın Cumhurbaşkanı'nın göreceğinden, adımın Engin olduğu kadar eminim.
Böyle lakayit, devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan hadiselerin gündeme gelmesi, demokrasi, devlet ciddiyeti, milletin büyüklüğü, asaleti bakımından çok yadırganacak tutumdur. Türkiye'de darbeye teşebbüs edilirse paralel orduya gerek yok, millet yeter. Milletimiz Cumhurbaşkanı'nı, demokrasiyi, Meclisi de koruma kabiliyetindedir."

Altay, başka bir soru üzerine, CHP'nin halk oylamasındaki kampanyasının ana figürünün Türk bayrağı olacağını başka bir figüre ihtiyaç duymadıklarını söyledi.
 
Editör: Vitrin Haber