Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından aylık olağan istişare toplantısı gerçekleştirildi. Gerze’de gerçekleştirilen aylık olağan istişare toplantısına MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, İl Yönetim kurulu üyeleri, Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek, İlçe Başkanları, Sinoplu Ülkücüler Platform Başkanı Yılmaz Uygun, aslen Gerzeli olan MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, ile çok sayıda ülkücü katıldı. 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan MHP Gerze İlçe Başkanı Aydilek, MHP olarak ülkenin sorunlarını yakından takip ettiklerini belirtti. Ülkenin içinde bulunduğu durumun parti açısından çok önemli önemli olduğunu aktaran Aydilek, bu konunun kendileri için bir milli mücadele davası haline geldiğini ifade etti. Aydilek, “Ne zaman ki Türk Milleti var oluş mücadelesine düşmüşse, ülkücüler olarak bizler mücadelenin ön saflarında bulunmuş, canımız ile kanımız ile savaşmışsızdır” dedi. Bu kaynaşma ve birliktelik toplantısının, güç ve cesaretlerini motive edeceğinden şüphesi olmadığını belirten Aydilek, “Türkiye’yi parçalanmaktan ve bu kötü yönetimden kurtarmak için Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara gelmesi şarttır. Bunu kadınıyla, erkeğiyle, hep birlikte Kurtuluş Savaşı’nda yaptığımız gibi, bu sefer de siyaset meydanlarında yapacağız. Ter dökeceğiz ki bu sefer savaş meydanlarında kan dökmek zorunda kalmayalım. Bu mücadelemizle de tarih yazacağız. Ne mutlu Türk’ün diyene!” dedi. 

BİR BUDANMA YAŞADIK, ARTIK DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ

Toplantıda daha sonra söz alan MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki, MHP içerisinde yaşanan ayrılıklara değindi. Yaşanan ayrılıkların kendilerini yıpratmayacağını aksine daha da güçlendireceğinin altını çizen Başkan Tiryaki, bundan sonra büyümelerine daha hızlı devam edeceklerini söyledi. Tiryaki; “Kaygan zeminde siyaset yapmaya çalışanlar, ne oldum delisi olanlar, kendilerini teşkilatlarımızın ve ideallerimizin üzerinde görenler, dün bizimle beraberken yarın başkalarının kayığına binenler ve binecek olanlar… Bir budanma yaşadık, artık bu budanmadan sonra daha da büyüyeceğiz. Bunlar bizim moralimizi bozmasın. Bunlardan memnuniyet duyalım. Biz ak koyunun, kara koyunun kimler olduğunu bilelim. Ülkücü, ülkücünün öz kardeşiyle, biz öz kardeşlerimizi tanıyalım. Kimler bizim üvey kardeşimizmiş, onları görmüş olduk. Dolayısıyla gidenlerin meselesi, bizim kitabımızda yazan bir not halinden düşmesi lazım” diye konuştu.


“BU ÜLKENİN GELECEĞİ ÜLKÜCÜLERİN OLACAK” 

Toplantıda son olarak söz alan MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, bu ülkenin geleceğinin vatanseverlerin ve ülkücülerin olacağını söyledi. Çakır; “Yenikapı’da düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri’ne 60-70 kişilik bir ekiple katılım sağladık. ikinci gün, İstanbul İl Başkanımız, milletvekilimiz ve Seyfettin Başkanımızla birlikte kalabalık bir ekiple katılım sağladık, esnafı gezdik. Oradaki esnafın yüzde 99’u MHP’yi konuşmaya başladı.  Bu ülkenin geleceği, bundan sonra vatanseverlerin ve ülkücülerin olacak. Bütün bürokratlarımızla, işverenlerimizle ve işçilerimle hep birlikte olacağız. Bundan sonra ülkücüler üzülmeyecek” dedi.
Editör: Vitrin Haber