Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 Kasım Kadına Şiddet ve Mücadele Günü öncesinde yaptığı, “Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır” sözlerine tepki gösteren Altınkök, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından dolayı derin üzüntü duyduklarını ifade etti. Altınkök; “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yaklaşırken bizler insan olmanın sorumlulukları çerçevesinde; şiddetin her türünü ve her kaynağını yok etmeye azmetmiş bireyler olarak; Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anlamsız ve medeniyet anlayışımızdan uzak açıklamalarından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. 
İnsanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın mensuplarıyız. Yaşamımızın her alanı hak ve adalet mücadelesi içinde geçerken; şiddeti normalleştirmeye yönelik bu çirkin açıklamayı kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu’nu Milletimizin engin ferasetine havale ediyoruz” dedi. 

ŞİDDETLE MÜCADELE ÖNCELİKLİ OLARAK; ŞİDDETİ MAZUR GÖSTEREN KAFALARA KARŞI YAPILMALIDIR

Şiddetin; zaman, mekân ve şahıs ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesiminden uzak olması gerektiğinin altını çizen AK Parti Sinop İl Kadın kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, Şiddetle mücadelenin öncelikli olarak; şiddeti mazur gösteren kafalara karşı yapılması gerektiğini söyledi. Altınkök; “Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Şiddet bir insan hakları ihlalidir. 
Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde; eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddetin sevgi ve merhamet diliyle çözüme ulaşacağı bir yol varken ona mazeretler üretmek toplumu ileri götürmez, yıpratır. Toplumu yıpratan ve yanlış örnek olan açıklamalar, siyasetçi olmanın sorumluluğu ile bağdaşmıyor. Özellikle kamuoyuna yönelik açıklamalarla şiddetin kabul edilebilir olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanını kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nu söylediği sözler tüm kadınlarımızı incitmiştir. Bir siyasetçi, eş ve baba olarak kendisini sorumluluklarını hatırlamaya ve kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber