AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Türkiye'de uygulanan parlamenter sistemin seçimle başa gelenleri iktidar yaptığını ancak muktedir yapamadığını dile getirdi. Özçelik; "Geçmişten günümüze, yani parlamenter sisteme çoğulcu demokrasiye geçtiğimiz yıllardan bu yana, ülkemizin siyasi geçmişi hep çalkantılı oldu. Sözde adı çoğulcu demokrasi, yani halkın çoğunluğunun seçtiği bir siyasi parti öncülüğünde kurulan hükümetlerin, iradesinde ve idaresinde olması gereken ülke yönetimi, seçilen siyasilere yapılan müdahaleler sonucunda, partileri iktidar yapmış, lakin hiç bir zaman muktedir yapmamıştır. Seçilen siyasiler, parti  programlarını gerçek manada uygulama alanı bulamamışlardır. Kökü dışarıda, uzantıları ülkemiz içerisinde bulunan küresel çıkar odakları, bir asra yakın zamandır, ülkemizi yönetenlere etki etmiş, istekleri doğrultusunda kararlar aldırmışlardır. Zaman zaman, bu duvarları yıkmak isteyen siyasiler de olmuştur. Lakin her defasında muktedir olmaları engellenmiş, siyaseten engellenemezse askeri darbelerle alaşağı edilmişlerdir. 'Nedense!!' Bu darbeler, her defasında ülkemiz hızla kalkınmaya,  milletimizin refah durumu iyileşmeye başladığı zamanlarda, türlü algı operasyonları ve kaos ortamı oluşturularak yapılmıştır. 'Darbelerin' tamamı bir kurgulamanın neticesidir" dedi. 

ÜLKEDE ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ
Bunun en son örneğinin, 28 Şubat 1997 yılında, ülkenin en hızlı kalkındığı bir dönemde, Refah-Yol hükümetine karşı yapıldığını hatırlatan Fatih Özçelik sözlerini şöyle sürdürdü; "Tarihe post modern darbe olarak geçmiştir. AK Partinin iktidar olduğu, '3 Kasım 2002' den günümüze ülkemiz için yaptığı hizmetler, her alanda adeta bir devrim niteliği taşımaktadır. Şöyle bir 14 yıl öncesine geriye dönüp baktığımızda, hastanelerde rehin kalan hastalar, eczanelerden bir türlü alamadığımız ilaçlar, emeklilerin banka kuyruklarındaki çilesi, okullar açılırken yaşanan kitap karmaşası,  köstebek yuvası hale gelmiş yollar, devasa ev sıkıntıları, yazmaya kalksak sayfalar dolduracak, çile yumağı haline gelmiş, sorunlar ülkesi durumundan, çok şükür bu gün geldiğimiz noktaya baktığımızda, neredeyse hava alanı olmayan,  üniversite açılmayan il kalmamış; duble yollar ülkenin her yanını sarmış,  geçit vermez tüm dağların altına tüneller açılmış, Marmaray’la denizin altından geçilmiş, uzaklar yakın edilmiştir. Milletimizin refah düzeyi yükselmiş ve yükselmeye devam etmektedir. Hemen hemen tüm alanlarda büyük yatırımlar yapılmış, neredeyse seksen yılda yapılamayan yatırımların on katı 13 yıl gibi bir zaman diliminde yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir. 

BU MİLLET BİZİ YOLDA BIRAKMAYACAK
Tüm bu hizmetler, birçok defa iktidarımıza yapılmak istenen darbeler ile engellenilmeye çalışılmış, lakin yüce milletimiz geçmişten çıkarttığı dersler neticesinde darbecilere geçit verilmemiş, AK Partinin onurlu mücadelesine sahip çıkmıştır. Ülkemizin ana muhalefet partisi CHP maalesef milletin vermediği iktidarı kaos ortamlarında aramış bu uğurda legal olmayan örgütlerle dahi iş birliği yapmıştır. Bir muhalefet düşünün ülke ve millet yararına yapılacak, tüm hizmetlere engel olmaya çalışmış, hemen hemen tüm yatırımları anayasa mahkemesi marifetiyle engellemeye çalışmış,  bazılarında muvaffak olmuştur. Bizim bildiğimiz muhalefet,  ülke ve milletin kalkınması adına projelerin yapıldığı halkın gönlüne girebilmek, iktidara gelebilmek  için yapılır. Kaos ortamında bulanık suda iktidar aramak için değil. Siz CHP olarak her tür yatırımlara karşıysanız ülkenin kalkınması ve milletin refahı için projeleriniz  yoksa milletinizin değerlerine ve inancına yabancıysanız, ülkenizi her fırsatta yabancı ülkelerde şikayet ediyor aşağılıyorsanız, yaptığınıza siyasi muhalefet denmez. Atalarımız ne demiş? Zararın neresinden dönülürse kardır. Gelin bu sese kulak verin. Kaos ve kargaşa ortamında iktidar aramaktan vazgeçin. Biz AK Parti olarak, bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonrada yüce gönüllü milletimizin sesine kulak vermeye, ülkemizin gelişip kalkınması için, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti ailesi olarak inancımız odur ki, çıktığımız bu kutlu yolda, yüce gönüllü asil milletimiz bizi asla yarı yolda bırakmayacaktır" 
 
Editör: Vitrin Haber