AK Parti eski İl Başkanlarından Kemal Albayrak ve arkadaşları, 7 Haziran seçimleri öncesi sürpriz bir açıklama  yaparak Sinoplulara çağrıda bulundu. 

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde, listede yapılan usul hatasından dolayı adaylığı divan tarafından kabul edilmediği için seçime katılamayan, ardından da yaptığı sert açıklamalarla gündeme gelen Kemal Albayrak, son açıklamasında çarpıcı mesajlar verdi.
 
'Kol kırılır yen içinde kalır' kabilinden yaptığı açıklamada Kemal Albayrak, Sinop'ta ve ülke genelinde yapılan önemli hizmet ve yatırımları Sinopluların da görmezden gelmemesi gerektiğini söyledi. 
 
Kemal Albayrak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "İl başkanlarından Değerli hemşehrilerim malumunuz olduğu üzere yarın ülkemiz genel seçimlerini yapacak. Ülkemizin kaderini seçmenler belirleyecek. Sandıktan çıkan sonuç bir dört yıl daha ülkemizin gidişatına yön verecek. Karar çok kıymetli seçmenin iradesine bağlıdır. Sandığa giderken hafızamızı bir kez daha yoklamak da yarar olduğunu düşünmekteyiz. Yaşamış olanlar bilir. 15 yıl önce şöyle bir hatırlayalım; Hastanelerde çektiğimiz sıkıntıları, ilaç kuyruklarında bekleyip ilaç alamadığımız, okullar açılırken yaşadığımız kitap telaşesini, akmayan suları, toplanmayan çöpleri, hastamızı ziyaret ederken hasta bakıcının merhametine kaldığımız günleri.

Doktorların azarlamalarını, ülkemizin IMF kapılarında dilendiği günleri, memur maaşlarının ödenemediği, dünyada Türkiye'nin itibarsız güçsüz olduğu günleri bir hatırlayalım. Birde son 13 yılda yapılanları göz önüne getirelim. Hızla çoğalan hastaneleri, ilaçların her eczaneden alınışını, okuyan çocuklarımıza sağlanan kolaylıkları, yolları, barajları, köprüleri, tünelleri, hızlı trenleri, metroları, hava alanlarını, duble yolları, yerli silah sanayimizin nerelere geldiğini, buralarda yerli yazılımların kullanılmaya başladığını, tankımızı, helikopterimizi, bunlara monte edilen yerli silahlarımızı. Türkiye'mizin birçok konuda bağımlığının azaldığını, üniversite harçlarının kaldırıldığını, Türkiye'nin itibarının yurt dışında hızla yükseldiğini, hastalara evde bakımlar yapıldığını, bakıma muhtaç hastalara bakanlara sakatlara maaş bağlandığını burada sayamadığımız birçok konuda iyileştirmeler yapıldığını düşünerek karar vermeliyiz. Dargınlığı, kırgınlığı, kızgınlığı bir tarafa bırakarak ve sandık başında vicdanınızdan gelen sese kulak vererek, yeniden büyük Türkiye, hakların, özgürlüklerin yaşandığı, kardeşliğin pekiştiği, yeni Türkiye için oyunuzu AK Parti'ye vermenizi diliyor, ben ve arkadaşlarım olarak tüm Sinoplulara saygılar sunuyoruz"

Editör: Vitrin Haber