Boyabat'ın Aşağı Seyricek köyünde 31 evin yanmasıyla sonuçlanan yangın afeti, CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kuruluna taşıdı. 
Yangın ardından 2 Haziran Pazartesi günü Aşağı Seyricek köyünde incelemelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay, yangın mağduru köylülere konuyu meclise taşıyacağını anlatmıştı. Önceki gün TBMM genel kurulunun açılması ardından söz isteyen Altay, Aşağı Seyricek köyündeki yangından bahsederek, yaraların bir an önce sarılması yönünde hükümetin dikkatini çekti. 

Bir an önce yaralar sarılmalı
Altay, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada tek tesellilerinin can kaybı ve yaralanmanın olmayışı olduğunu söyledi. Altay; "Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; geçtiğimiz cumartesi günü Sinop ili Boyabat ilçesi Aşağı Seyricek köyümüzde çıkan yangın neticesinde toplam 31 ev tamamen kül olmuştur. Köyde zaten 42 hane olduğu düşünüldüğünde çok trajik, vahim bir manzarayla vatandaşlarımız karşı karşıya kalmışlardır. Tek tesellimiz can kaybının olmayışıdır. Bu da yangının gündüz çıkmasından kaynaklanmıştır. Genel Kurulda Hükûmet üyesi bir sayın bakan göremiyorum ama bu yangın sonrasında yaraların sarılması noktasında hükûmetimizi çok acil devreye girmeye, yaraların bir an önce sarılması için katkı sunmaya davet ediyorum. Bu vesileyle Boyabat ilçesi Aşağı Seyricek köylülerimize büyük geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum" dedi. 

Editör: Vitrin Haber