Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Boyabat ilçe teşkilatı köy gezilerini sürdürüyor. Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ziyaretlerde köylerin sorunları da masaya yatırılıyor. 

Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan ve bazı teşkilat üyeleri son olarak ilçeye bağlı Bayamca köyünde köy muhtarı Nüsret Aydın ve köy halkıyla bir araya geldi. Bu arada MHP teşkilatının köy halkıyla sohbeti sırasında İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve protokol üyelerinin de köyü ziyareti sürpriz oldu.

Ziyaret hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, köylerin sorunlarını yerinde görmek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için sık sık köy programı düzenlediklerini söyledi. Erdoğan: "MHP Boyabat ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyelerimizden Ertuğrul Sarıçam ve Sezai Şen ile birlikte Bayamca köyümüzün Muhtarı Sayın Nüsret Aydın'ı köyünde ziyaret ederek köyün sorunları hakkında bilgi aldık. 

Gözlemlerimiz'de Şehler köyü ile Bayamca köyü arasında kalan yollarının dar ve virajlı olduğundan kazalara sebebiyet verebileceğini, mevcut yolun düzeltilmesi gerektiğini yerinde gördük. Bayamca köyü su sıkıntısı çekiyor ve mevcut su deposunun 30 ton haznesi var. Bu da ihtiyacı karşılamıyor. Su deposunun ancak 100 ton olacak şekilde yapıldığında yeterli olabileceği kanaatindeyiz. 

KAYMAKAM VE PROTOKOL ÜYELERİ KÖYÜ ZİYARET ETTİ
Ayrıca köy ahalisi ile sohbet ederken Boyabat Kaymakamımınız Sayın Mehmet Nuri Çetin, Boyabat İlçe Emniyet Müdürümüz sayın Ali Asker Bayar,  Boyabat Jandarma komutanı Jandarma Üsteğmen sayın Nihat Aydın, Vakıf Müdürü sayın Cihan Tosunoğlu, Yazı İşleri Müdürü sayın Mehmet Ali Ersoy'da köyü ziyarete geldiler. 

Köyün sıkıntıları noktasında sayın kaymakamıma edindiğimiz bilgileri kendilerine aktardım.
Köyün su sıkıntısı çektiğini, mevcut depolarının yetersiz olduğunu,  depolarının 100 ton kapasiteli olacak şekilde yapılırsa ihtiyaçlarının karşılanacağını izah ettik. Sayın kaymakamımız gayet olumlu bir şekilde makul karşıladı ve gerekli talimatları verdi. MHP Boyabat ilçe teşkilatı olarak kendilerine ve heyetine teşekkür ediyorum.

KÖYLÜLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Diğer bir konu ise: Bayamca köyü ile Maruf alınca köyü arasındaki yol takriben 2.5 kilometre ve yolun 500 metresi heyalandan dolayı kapalı. Adeta keçi yoluna benziyor.
Bu yol yapılırsa Maruf, Şıhlar köyü, Ekinören, Aydınlı Mahalesi, Bayamca, Yeni köy, Yaka Mahahallesi, Çerkezler Mahallesi, Maruf Alınca, Binelli, Pehlivanlar, Pölüççük, Eğlence, Kadınlı, Edil köyü, Okçu Mehmetli köyü, Oğlakcılar köyü, Gündüzlü Mahallesi yolunun ehemmiyeti ortada. Maruf Alınca köyünde yangın çıkıyor, yol bozuk olduğundan dolayı Maruf Alınca Köyü Muhtarı sayın Satılmış Ermiş'in evi yanıyor, itfaiye yol heyelandan dolayı kapalı olduğundan müdahale edemiyor. Yetkililerden bir an önce gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. MHP Boyabat ilçe teşkilatı olarak takipçisi olacağız. MHP Boyabat ilçe teşkilatı olarak köyde yaşayan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız".
 

Editör: Vitrin Haber