Köy ziyaretlerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Boyabat ilçe teşkilatı, tespit edilen sorunları Kaymakamlığa rapor halinde sunuyor. 

MHP Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan ve yönetimi son olarak ilçeye bağlı Bağlıca köyünü ziyaret ederek, köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Alınan bilgiler rapora dönüştürülerek ilçe kaymakamlığına sunuldu. 

Vitrin habere açıklamalarda bulunan ve köyün sorunlarını; kanalizasyon, çeltik ofisi, yol ve yangın vanaları olmak üzere 3 ana başlıkta ele alındığını belirten Başkan Mehmet Fevzi Erdoğan şunları söyledi: "Boyabat MHP ilçe teşkilatı olarak 21 Ekim 2021 Perşembe günü Bağlıca köyüne ziyaret ettik. Bağlıca köyümüzün sorunları şu başlık altında topladık. İlk olarak kanalizasyon sorununu ele aldık. Köylülerle yaptığımız toplantıda; Boyabat ilçe merkezi ve Küçük Sanayi Sitesinin kanalizasyon atık sularının arıtılmadan Gökırmak nehrine verildiği belirtildi. Yine Kastamonu ilinde faaliyet gösteren kağıt fabrikasının atıkları da ırmağa verildiği anlatıldı.

Köyümüzün sakinleri tarım arazilerini Gökırmak nehrinden suladıklarını söyleyerek, sebzelerini ilçe hal yerine satış yapmak amacıyla getirdiklerinde satış yapamadıklarını kaydetti. Sebebi ise; kanalizasyon suyuyla sulama yapılması olarak özetlendi. Yetkilerin bu sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz. Bu sorun sadece bu köyün sorunu kadar Alibeyli, Daylı, Çatpınar ve Şıhlı köylerinde de büyük bir sorun teşkil ediyor. Küçük Sanayi Sitesi ve Boyabat Belediye kanalizasyonunun atık sularını arıtmadan Gökırmağa verilmesini istemiyoruz.

2’inci sorun ise çeltik ofisi konusu. Köylümüz, 1 yıl çamur içerisinde sineklerle sıcak demeden gece gündüz çeltik yetiştiriyor, ama karşılığını alamıyor. Köylülerimiz çeltik ofisinin bu konuda yardımcı olmadığını belirtiyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz köylüye yardımcı olmalarını istiyoruz. 

3’üncü başlığımız köyümüzün tarım arazisine giden yolların düzetilmesi. Doğal gaz hattı geçtiğinden çukur oluşmuş olduğundan firma tarafından kapatılmadığı için yollarımız bozuldu. Yangın vanaları sorunu da mağduriyet oluşturuyor. Mal ve can güvenliği açısından daha önce mevcut olan yangın vanalarının açılmasını istiyoruz. Son olarak köylülerimiz Boyabat Küçük Sanayi Sitesi ile Bağlıca köyü arasında kalan bozuk olan yolun yapılmasını istiyor" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber