Sinop'un Boyabat ilçesinde İYİ Parti 2. ilçe olağan kongresi yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İYİ Parti Durağan İlçe Başkanı Musa Sönmez tarafından İdlib şehitleri için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor, Türk ordusunun arkasında ve milletin yanında olduklarını belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz, bu gün siyaset yapmanın yeri değildir. Bu gün ordumuzun arkasındayız, milletimizin yanındayız. İdlip'te çok sayıda evladımızın şehit olmasıyla milli hassasiyetlerimiz doruk noktasına ulaşmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi. ." dedi.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan İbdlip şehitlerine rahmet dileyerek sözlerine başladı. Şanlan, "Çok üzgünüz, ülkemiz zor şartlardan geçiyor, kongremizi siyasi sürtüşmelere, suistimallere yer vermeme açısından konuşmamı fazla uzatmayacağım. Evlere ateş düştü, annelerin gözü yaşlı. Kongremizi sakin, sessiz bir şekilde tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.. Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü, "İyi parti ailesini güçlendirmeye devam ediyoruz. Partimizin kapısı bayrağımızla, milletimizle, ülkemizle sorunu olmayan büyük Türk milletine ve kadim devletimizle sorunu olmayan herkese açıktır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum" 

Konuşmalardan sonra tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Mithat Mor ve listesi tekrar seçildi.

Kongreye, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Sinop merkez ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Editör: Vitrin Haber