Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan eşi Hanife Ayhan, CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, CHP İl Bilişim Sorumlusu Uğur Davas ile birlikte Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği’nde dernek üyeleriyle bir araya geldi. 

Yoğun katılımın gözlendiği ve sohbet tadında geçen toplantıda CHP Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan yönetime gelmeleri durumunda gerçekleştirecekleri projeleri dernek üyelerine anlattı. Dernek üyelerinin Sinop’tan ve Sinop Belediyesi’nden beklentilerini dinleyen Barış Ayhan merak edilen soruları da cevaplandırdı. Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan yaptığı açıklamasında en önemli projelerinin insan olduğunu belirtti. 

Ayhan; ‘’Sinop’un bir eğitim kültür kenti olmasını çok eskiden beri kabul etmiş insanlara biz de bu vizyona bağlı kalarak belediyecilik yapacağımızın sözünü veriyoruz. Bu anlamda Sinop’un turizm alanındaki en önemli girdisi, en önemli değerinin insan olduğunu düşünüyorum. Siz dünyanın her yerinde belki Sinop kadar güzel plajları olan bir coğrafyayı bulabilirsiniz, belki Sinop kadar güzel denizi güneşi kumu ormanı tabiatı Sinop kadar güzel olan başka yerler de bulabilirsiniz.

Ama Sinop insanı kadar dünyanın dört bir yanından, farklı milletlerden, farklı coğrafyalardan Anadolu’ya gelerek burayı yurt edinen insanları bağrına basan, sıcak, samimi, yardımsever, gözlerinin içi gülen bu kadar çok insanın yaratmış olduğu enerji dünyanın başka bir yerinde biraz zor bulunur diye düşünüyorum. Bu anlamda 26 projemiz içerisinde olmayan ama bence Sinop için çok değerli bir proje, bizim en önemli projemiz insan. Sinop’taki bu samimiyeti bu yaşam kültürünü mutlaka muhafaza etmemiz gerekiyor. Belediyecilik sadece bir kentin altyapı yatırımlarını yapmak, sosyal donatıları zenginleştirmek, trafik yükünü azaltmak, otoparkların sayısını çoğaltmak, kreşler açmak yeni parklar bahçeler yapmak değildir. Tabii ki bunlar belediyecilik hizmeti, bunlar tabii ki her belediyenin, her belediye başkanlığına aday olan kişinin söylemesi gereken, yapması gereken şeyler ama bunların hepsinden önemlisi bizim şu anda Sinop’ta yaşadığımız bu ortamı bu dokuyu, birlikteliliği canlılığı muhafaza etmemiz gerekiyor. Bu işi çok önemsiyorum çünkü artık Türkiye ve Dünyada birçok il bu değerlerini süratle kaybediyor maalesef. Bizim bu değerlerimizi yaşatmamız lazım, bu ortamı sağlıklı ve canlı tutmamız lazım. Geçmişte yapılan bir istatistikle Türkiye’nin en mutlu ili seçildi Sinop, biz Sinop’un Türkiye’nin en mutlu ili olarak anılmasından mutluyuz. Bunun yanında Türkiye’de kadınların kendini en güçlü hissettiği şehir de Sinop bu bizim için çok önemli bir istatistik.  Bizim iki kız çocuğumuz var ben istiyorum ki bugün kadınların yaşadığı ortamı çocuklarımız birbirlerine hatıra olarak anlatmasınlar, onlar da aynı ortamda yaşayabilsinler onlar da kendilerini Türkiye’nin güçlü kadınları olarak görebilsinler. Onlar da özgür olarak Sinop sokaklarında sosyal yaşamın içerisinde yer alsınlar. Bizim için en önemli proje bu, kaldırımlar bir gün gecikir, çöp yarım saat gecikir ama eninde sonunda bu işler yapılır. Bu bir kayıp değildir ama bu ortamı kaybettiğimiz anda bir daha telafisi mümkün değildir’’ dedi.  

Konuşmalarını STK’ları çok önemsediğini belirterek sürdüren Ayhan; ‘’ Sinop’ta canlı tutmak istediğimiz dokuyu muhafaza etme noktasında Sivil Toplum Örgütleri’nin güçlü ve canlı kalması gerekiyor. İlk ziyaretlerimizi basın mensuplarına gerçekleştirdik,  gazetecilerin iki çatı örgütü olan Sinop Gazeteciler Cemiyeti ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettik. 70 üyesi bulunan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ne sadece 7 sandalye sığıyor. Yine böyle derneklerimizin sivil toplum örgütlerimizin kısıtlı alanlarda çok iş yapmaya çalıştığını biliyoruz ve bu bizi üzüyor. Biz sivil toplum örgütlerimizi, derneklerimizi bir çatı altında toplamak istiyoruz. Çok amaçlı salonuyla, yönetim ofisleri ile oluşturulacak olan bir yapı içerisinde sivil toplum örgütlerini dernekleri yaşatmak, canlı tutmak istiyoruz.  Bizim kolektif belediyecilik anlayışımızda yer alan katılımcı ve ortak akıl üretme konusunda resmi kurum kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere, muhtarlarımıza, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok iş düşüyor’’ dedi. 

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Barış Ayhan misafirperverlikleri ve ilgileri için Dernek Başkanı Kenan Aral ve dernek üyelerine teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber