Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mete Çağdaş, yaklaşan yerel seçimler öncesinde düzenlediği basın toplantısı ile başkan seçilirse hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgiler verdi. 


Kendisi haricindeki belediye başkan adaylarının yeterli tecrübeye sahip olmadığını iddia eden Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mete Çağdaş, seçimlerin en iddialı adayı olarak kendisini gördüğünü belirtti. Çağdaş; “31 Mart 2019 yerel seçiminde Sinop’ ta bağımsız olarak adaylığımı koydum. 1959 doğumluyum, 1 yaşımdan itibaren ailemle Sinop Merkezine yerleştik. 40 yılı aşkın süredir gazetecilik yaptım. 5 dönem Sinop gazeteciler cemiyeti başkanlığı, 3 yıl Türkiye gazeteciler federasyonu yönetim kurulu üyeliği yaptım. Sinop Spor yöneticiliği yaptım. Basılı 2 adet kitabım bulunmaktadır. Bu dönemki başkan adaylarını yeterli yetenek seviyesinde bulmadığım için, onlardan daha iyi olduğumu düşünerek ben de adaylığımı koydum” dedi. 

SİNOP’UN TÜM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİM
Başkan seçilmesi halinde başta trafik ve otopark sorunu olmak üzere Sinop’un tüm sorunlarını çözeceğini belirten Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mete Çağdaş, hayata geçirmeyi planladığı projelerle de Sinop’u daha da yaşanılabilir bir kent yapacağını söyledi. Çağdaş; “Vatandaşımızın en büyük sorunu olan trafik ve otopark sorununu 3 ay gibi kısa sürede tüm teknolojik imkânlarımızı harekete geçirerek çözmeyi planlıyorum. Diğer projelerimden de bahsetmek istiyorum. Öncelikle ada mahallesi en kalabalık mahallelerden olduğu için ada mahallesinde sirkülasyonunun da artmasını sağlamak amacıyla; sağlık ocağı, itfaiye istasyonu ve bir AVM açmayı düşünüyorum. Bağımsız olduğum gerekli desteği alamayacağım anlamına gelmez, ben tuttuğumu koparacak bir başkan adayıyım. Diğer adayların bu beceride olduğuna güvenmiyorum. İki büyük partinin adaylarının geçmişine bakarak, eski başkanlıklarını göz önünde bulundurarak bu düşüncelere vardım. Yeni mahallelerden Osmaniye, Bostancılı ve Ordu Köyü hala mahalle havasına girememiştir ve altyapısı hala yoktur. Buraların kaldırımlarını, altyapısını, sosyal yaşam alanlarını yapabilecek başkanın cesaretli, tuttuğunu koparan birisi olması lazım, hiçbir adayın bunları yapabilecek cesareti göremiyorum. Ayrıca Sinop’ un güney kesimindeki Zeytinlik Mahallesine eskiden olduğu gibi zeytin bahçeleri kültürünü devam ettirmek istiyorum. Eğer başkan olursam istediğim şeylerden birisi de önümüzdeki 5 yıl içerisinde 5 genç çiftin düğününü belediye olarak üstlenmeyi düşünüyorum. Projelerimde ayrıca nostaljik bir tramvay ve teleferik yapmayı düşündüğümü belirmek isterim. Sinop’ un sosyal yaşam şartlarını arttıracağım. Belediyecilik sadece kaldırım yapmak çiçekler ekmek değildir. Halkın huzurunu mutluluğunu sağlamak daha önemlidir. Öğrenciler için okullara taşımak amacıyla ücretsiz halk otobüsleri devreye sokacağım. Sinop içindeki hâlihazırda valilik, savcılık ve diğer devlet kurumlarının taşınmasıyla merkezde açılan alanlar ile ilgili güzel projelerim de var. Sinop merkezi turizm alanı, diğer bölümleri de sanayi alanı olacağına söz veriyorum. Ayrıca halkın tüm sorunlarına yardımcı olacak ve halkımın yanında olacağım” dedi.

Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mete Çağdaş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Editör: Vitrin Haber