Sinop İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, 30 Kasım 1853 Sinop Baskını'nın yıldönümünde düzenlenen törene İl Genel meclisi üyelerinin davet edilmemesine tepki gösterdi. Batur konuyla ilgili meclis başkanlığına soru önergesi verdi. 

Batur soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; "30 Kasım 1853 Kırım Savaşında SİNOP Limanında Şehit olan 2000 Levent in 30 Kasım tarihlerinde anılabilmesi için 05 Aralık 2012 tarihinde CHP Grubu olarak İl Genel Meclis Başkanlığına önerge vermiştik. Önergemiz 04 OCAK 2012 tarihinde İl Genel Meclisinde oybirliği ile kabul edilip Şehitlerimizin Rahmetle anılması, Şehitler Çeşmesinin Anıtsal yapıya dönüştürülmesi yönünde karar alınmıştır. 18 Kasım 2012 tarih ve 6958 sayı ile Sinop Valiliğinden çıkan 30 Kasım 2012 Sinop Deniz Şehitleri Anma Programında davetli listesinde İl Genel Meclisi Üyeleri bulunmamaktadır. 

1-) Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Törenler Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan törene Meclis Üyeleri neden davet edilmemiştir? 
2-) Karar alan Meclis Üyelerinin bu toplantıda bulunma hakları yok mudur?
3-) İl Genel Meclis Üyeleri Sinop Protokol Listesinden çıkarılmıştır da İl Genel Meclis Başkanına haber mi verilmemiştir?
4-) Kararını aldığımız bir anma gününe davet edilmemiş olmak Meclisin saygınlığına gölge düşürmez mi?
5-) Şayet dağıtım hatası yapıldı ise sorumlusu kim veya kimlerdir? Gereği yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonucu nedir? 
Sorularımı Meclisin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları Madde 18 e göre yazılı olarak ve anlaşılır bir şekilde cevaplandırılarak tarafıma ivedi olarak iletilmesini dilerim"

Editör: Vitrin Haber