Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yaklaşan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını resmen açıkladı.

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve partinin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra yaklaşık 4000 kişinin katıldığı toplantıya Sinop’tan AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, İlçe Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Büyük Kongre Delegelerinin yanı sıra Belediye Başkanları da katıldı. 

İl Başkanı Tokmak Ankara dönüşü yaptığı açıklamada Yaklaşık 6 hafta sonra 12. Cumhurbaşkanımızı seçeceğimize dikkat çekti.  “21 Ekim 2007 tarihinde yapılan referandum neticesine göre yapılacak olan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Cumhuriyet tarihimizde bir ilke daha imza atılacak.  Bundan önceki 11 dönemden farklı olarak 12. Cumhurbaşkanını halkımız kendisi seçecek. Yani ideolojik seçimlerin değil, halkın Cumhurbaşkanı göreve gelecek” dedi.

İl Başkanı Tokmak son olarak şunları söyledi;  AK Parti mensubu milletvekillerinin tamamının imzası ile AK Parti Genel Başkanımız, Başbakanımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan artık partimizin resmen Cumhurbaşkanı adayıdır. Halkı kendisini yönetme hakkını en demokratik şekilde kullanmak adına 10 Ağustos’ta sandığa davet etti ve sözlerine şunları ekledi; “ Bu seçim vesayetçi anlayışın, ideolojik yaklaşımların cevabını alacağı bir seçim olacaktır. İnanıyorum ki Sinop halkı 30 Mart seçimlerinde göstermiş oldukları Türkiye oy ortalaması üzerinde olan %54’lük teveccühü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gösterecektir. Bizler de İl Başkanı ve teşkilat mensupları olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalmadık kapı, sıkmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız. Adayımızın ve Cumhurbaşkanlığı seçimimizin vatanımıza, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, Sinoplu hemşehrilerimi saygı ile selamlıyorum” dedi.


Editör: Vitrin Haber