Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, parti olarak pandemi sürecinde yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür eden Yüksel, bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydetti. 

Açıklamasında hükumeti de eleştiren Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet Halk Partisi Programının öncelikli hedeflerinden biri 'Yoksulluğun Yenilmesi'dir. Yani yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın, yoksulluk sınırının üstünde bir gelire çıkarılması ve herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde durabilmesidir.

Fakat yıllarca iktidar partisinin siyasi bir argüman olarak kullandığı ’CHP gelirse Devletin yaptığı yardımlar kesilir’ algısının gerçeği yansıtmadığı yaşadığımız bu pandemi sürecinde açık bir şekilde görülmüştür. Başta büyükşehir ve diğer belediye başkanlarımız olmak üzere, Türkiye çapında tüm il ve ilçe başkanlıklarımız bu süreçte siyaseti bir kenara bırakarak tüm emek ve mesailerini sosyal hizmetlere ve yardımlara harcamışlardır. İktidarın maskeyi eczanelerden mi postaneden mi dağıtacağına karar veremediği dönemde, belediyelerimiz halkımızı maske konusunda mağdur etmemiş, gerektiğinde evlerine kadar giderek maskelerini ulaştırmışlardır. 

Bizde bu süreçte Sinop İl Başkanlığı olarak ‘’Birlikte Başaracağız’’ başlığı altında İlçe Başkanlarımız ile beraber temin etmiş olduğumuz yaklaşık 1500 adet koliyi ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmanın ve olanı olmayan ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkı sunan, destek olan herkese Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Örgütü adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

2019 Yerel Seçimleri sonucu oluşan Millet İttifakının Yerel İktidar süreci göstermiştir ki; vatandaşlarımıza sosyal yardımların yapılabilmesi için herhangi bir siyasi partinin iktidarını sürdürmesine gerek duyulmamaktadır. Devlet ve Kamu kaynakları yoksul vatandaşlarımız için mi kullanılacak, yoksa zenginlerin daha fazla zenginleşmesi için mi kullanılacaktır? Mesele bu tercihin hangi yönde kullanacağı meselesidir. Millet İttifakı ve CHP Belediyeleri ile İl/İlçe Örgütleri bu sınavı başarı ile vermişler, önümüzdeki genel seçimlerde iktidarın en büyük adayı olduğumuzu göstermişlerdir. İktidar Partisi Genel Başkanı ve Merkez Yöneticileri tarafından yapılan her türlü karalama ve çamur atma girişimlerine kulağımızı tıkadığımızı, bunların son çırpınışlar olduğunu bildiğimizi, çalışmalarımızı iktidar olmaya odaklı olarak sürdürdüğümüzü kamuoyuyla paylaşır, en derin saygılarımı sunarım"

Editör: Vitrin Haber