AK Parti Gerze İlçe Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Cumhur Kurt güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

AK Parti Gerze İlçe Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu Beyaz Otel’de büyük bir katılımla gerçekleşti. Genel Kurula: AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Kırşehir Milletvekili ve AK Parti Sinop Koordinatörü Mustafa Kendirli, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, il genel ve belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. 

Divan başkanlığını AK Parti Kırşehir Milletvekili ve AK Parti Sinop Koordinatörü Mustafa Kendirli'nin yaptığı genel kurulda divan üyeliklerini AK Parti Gerze İlçe Koordinatörü Cemalettin Koca, AK Parti Sinop Kadın Kolları Başkanı Remziye Eda Özvin, Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu ve Gençlik Kolları Başkanı Cüneyt Altunel gerçekleştirdi. 

BAŞKAN DEMİR HER ZAMAN GERZE'NİN YANINDA OLDU
Genel kurula katılan tüm haziruna teşekkür eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e Gerze içesine gösterdiği yakınlıktan dolayı şükranlarını sundu. 
Maviş: "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e tüm Gerzeliler adına kongremize katıldığı için teşekkür ediyorum. Ne zaman başımız dara düşse Cevat başkanın imdadına Mustafa Başkan yetişti. Köşk Caddemizin taşlarını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’den aldık. Gerze'nin güzelliğine, şirinliğine yakışır Köşk Caddesini hep birlikte inşa ettik. Gerze'mize sağladığı bu katkılardan dolayı da Başkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de Cevat Şensoy’a, seçildiği günden bu yana sırtındaki ter soğumadı, soğumayacakta, soğumaması lazım. Çünkü bu meydanlarda biz size söz verdik. Siz bize güvendiniz bizlerde teşkilatımızla birlikte sizin bize olan güveninizi soğutmadan gece gündüz tabii çalışacağız" dedi. 

GERZE BÖLGENİN YILDIZI OLUYOR
Bu zamana kadar ilçede AK Parti'ye gönül vermiş teşkilat mensuplarını unutmadıklarını dile getiren Nazım Maviş: "Bugün Gerze’nin AK Parti ile tanışmasında, perdenin arkasında ki o insanları saygıyla selamlıyorum. İlyas Başkandan, rahmetli Ali Zor’ a, Kadir Gündoğdu, İzzet Karaman, Ertuğrul Asut, Tahsin Bayrak kardeşimize ve son seçimlerde büyük bir başarıya imza atan Vahdettin Özdemir ve bugüne kadar hizmet etmiş bütün ekibine can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Onların büyük desteği gayretiyle başarı elde edildi. Gerze’mizi başka bir Gerze yapıyoruz. Zaten Gerze, bölgemizin yıldızı olarak ortada duruyor. Bu doğal güzelliği bir ustanın elinde nakış gibi tek tek işlemek gerekiyor. 31 Marttan bugüne vaat ettiğimiz bütün işleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Zeytinlik Parkı, unutulmuş, bakımsızlıktan mezbele haline gelmiş bu alanı Çevre ve Şehircilik Bakanımızın desteğiyle Millet Bahçesi yapıyoruz. Türkiye’nin neresinde çarşının ortasında otogar var. Gerze gibi turizmin gözbebeği olacak bir yerde olmaz dedik. Karayolundan tahsisler yapıldı. İnşallah Gerze otogarını, modern bir otogarı Gerze’ye kavuşturmuş olacağız ve yanındaki arsayı da sanayi sitesindeki esnaflarımıza ikinci etap sanayi sitesinin genişletileceği bir yer olarak tahsis etmiş olacağız. Altta otoparkının olduğu, üstte dinlenme alanlarının olduğu ve kapalı bir alanda vatandaşlarımızın Pazar ihtiyaçlarını göreceği modern pazaryeri ve kapalı otoparkı Gerzelilerle buluşturacağız. Gerze’ye yapılan veya yapılacak işleri anlatmaya kalksam kongremizin süresi yetmez. Gerzeli hemşehrilerim, siz bizlere güvendiniz, 31 Martta yıllar sonra Gerze’yi AK Partiyle buluşturdunuz değil mi? Gerze’nin bir evladı olarak yıllarca öğretmen olarak görev yapan Şensoy’a güvendiniz, biz sizin bu güveninizi boşa çıkarmayız. Ben söylediğim her bir sözün, kelimenin ardındayım. Hocamın bütün projelerinin arkasında imzamızı attık, onlara kefil olduk" diye konuştu.

SİNOP ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE BÜYÜKŞEHİR OLACAK
Genel kurulda selamlama konuşması yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sinop'un 2023 seçimleriyle birlikte büyükşehir olacağını iddia etti. 
Demir: "Cumhuriyetin 100. yılında 2023 seçimleri yapılacak. Gerzeliler size güvenmiş, yerel seçimleri size vermiş. Sinop önümüzdeki seçimlerde muhtemelen büyükşehir olacak. 8 ilçe ve Sinop Büyükşehir Belediyesiyle beraber 2024 yerel seçimlerini alacaksınız gibi görünüyor. Gerze’nin nüfusu artıyor, yollar yapıldığında turizm başta olmak üzere Sinop hak ettiği noktaya gelecektir. Geldiğimiz yeri unutmayalım, siyasette bazen şöyle söylenir, ‘ben bırakırsam işler eskisi gibi gitmez’ bu böyle değil. Siyaset hizmet yeridir. Sinop’un 2023 seçimlerini merak ediyorum. Siyasette kavga olmaz, hizmette kavga olmaz; hizmet için yola düşenin kavgaya zamanı olmaz. Sinop’ta da böyle bir birliktelik yakalanmış" şeklinde konuştu.

42 PROJEDEN 11'İNİ SONUÇLANDIRDIK
Genel kurulda konuşan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy'da yaptığı sunumda ilçede yapımı süren ve tamamlanan 42 proje hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. 
Başkan Şensoy, "Rabbim nasip etti ve 31 Mart seçimlerinde biz esasında kendimize geldik. Türkiye neyse, Gerze’de o. 31 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühüyle Gerze'mizi AK Parti ile buluşturduk. Görevi devraldığımızla bir sürü sorunla karşı karşıya geldik. Sel, koronavirüs, seçim zamanında yangın bizi buldu. 1 yılı aşkın süredir görevdeyiz, 42 projemizin 11’ini sonuçlandırdık, 14 projenin yapım aşaması devam etmektedir. Bu projelerinde tamamlanmasıyla ilçemize 25 projeyi kazandırmış olacağız. Bize Gerze’yi anlatır mısınız dediler, biz de bildiğimiz kadar anlattık. Ben 63 yaşındayım, Gerze’yi çok iyi bilirim. CHP’lilerin çoğu bilmez bu tarihi. 1956 Gerze Yangını, kim yaptı Gerze’yi, Adnan Menderes yaptı. Adnan Menderes’in bir adı bir sokakta var mı diye sordular. Ovacık Sokağı var Adnan Menderes yok.  Niye Ovacık var da Adnan Menderes yok, düşünün.   
Sanat Sokağını, Adnan Menderes Sanat Sokağı yapacağız. Yerli Tohum Milli Tarım Projemiz. Cumhurbaşkanımızın önerisiyle 21 dönüm, Yaykıl’da hayvanların otladığı, mezarlık yeri diye alınan burayı biz sürdürdük, 11 dönüm nohut, 6 dönümüne mısır, bir kısmına da fasulye ektik, yerli tohumun üretilmesi için. Milletimizden aldığımız güçle, teşkilatımızın destekleriyle, dostlarımızın hayır duasıyla ‘Durmak Yok Yola Devam’ diyerek mücadeleyi sürdürüyoruz” İfadelerini kullandı. 


İlçe Başkan Adayı Cumhur Kurt'ta yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. 
Kurt: "Biraz sonra da önce Cenab-ı Allah’ın izni, sonra da sizlerin teveccühüyle seçilerek bu kutlu yolda sizlerle birlikte yürümeye gayret sarf edeceğim. Bu makamlar gelip geçici, benim için önem arz eden husus bu kutlu davanın bir neferi olmak, bu davada inançla yürümektir. Benim inancım, gayem ve temennim budur. Daha önce bu kutlu davaya enerji katmış, inanarak bu yolda yürümüş, inanarak görev yapan ilçe başkanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan protokol konuşmaların ardından faaliyet raporu, gelir-gider tablosu okunarak oylandı, ardından seçimlere geçildi. Genel kurula tek liste olarak giren Cumhur Kurt tekrar güven tazeleyerek başkan seçildi. 

Cumhur Kurt başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Ertuğrul Asut, Tahsin Bayrak, Kadir Özyavuz, Şaban Yıldız, Ali Çakır, Habibe Alcan, Yeşim Besdil, Fatma Baş, Mahmut Genç, Okan Yuvacı, Orkun Ersoy, Oğuzhan Güleryüz, Uğur Sağır ve Bedri Yıldız.

Editör: Vitrin Haber