Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ali Çakır, istifa haberlerine sert tepki gösterdi. Çakır düzenlediği basın toplantısında; “Ne yönetim kurulundan ne de partimizden herhangi bir istifa söz konusu değildir. Yalnızca yorulan ve yol yürüme kabiliyeti olmayanlara, hukuk çerçevesinde parti tüzüğümüzün amir hükümlerine göre yol verilmiştir” dedi.

MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında parti il ve ilçe teşkilatlarında istifaların yaşandığına dair yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Parti binasında ilçe başkanlarının katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ali Çakır, basına yansıyan haberin parti temsil veya çalışmaları hakkında söz söyleme yetki ve yeterliliğine haiz olmayan kişilerce yersiz kamuoyu oluşturma çabasından başka bir şey olmadığını dile getirdi.

Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu gün burada, epeyce bir zamandır partimizi temsil veya çalışmaları hakkında söz söyleme yetki ve yeterliliğine haiz olmayan, görev süresi bitmiş veya birlikte çalışma kabiliyetini yitirdiklerinden görevlerinden uzaklaştırılmış arkadaşlarımızın gerek sosyal medya gerekse yerel medya aracılığı ile yersiz kamuoyu oluşturma çabaları hakkında sizleri bilgilendirmek maksadı ile toplandık. Bildiğiniz üzere 26 Eylül 2020 tarihinde genel kurulumuza yaparak, samimiyetine ve sadakatine inandığımız bir grup arkadaşımız ile Milliyetçi Hareket Partisi Sinop il yönetim kurulunu oluşturduk. Büyük bir şevk ve kararlılıkla çalışmalara başlamıştık. Ancak günümüz siyasi gelişmeleri ve cumhur ittifakının üzerimize yüklediği sorumluluk gereği normal zamanlarda sarf edilmesi gereken çabadan daha fazla gayret ve fedakarlık gerektiren bir sürece hızla girdik. Bazı arkadaşlarımız, bu süreçte bizim çalışma performansımıza uyum sağlayamayacağı kanaati oluştuğundan ve parti disiplinine uygun hareket etmedikleri gerekçeleri ile yönetim kurulu üyeliklerinden 17 Şubat 2021 tarihi itibariyle uzaklaştırılmıştır.

Yani, son günlerde bir bardak suda kopartılan fırtınanın asıl nedeni budur. Tabii siyaset yolunun zor olduğu, sabır ve hoşgörü gerektirdiği hususlarının farkında olacak birikim ve tecrübeye de sahibiz” dedi.

PARTİMİZE GÖSTERİLEN TEVECCÜH VE ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA
Konuşmasında çıkan istifa haberlerinin aksine partiye gösterilen teveccüh ve katılımın her geçen gün katlanarak arttığının altını çizen MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, MHP teşkilatının bu gibi basit iftiralarla yıpratılamayacağını, teşkilatın dün olduğu gibi bugün de dinamik ve ayakta olduğunu söyledi. Çakır; “Bu günlerde bazı mecralarda partimizden istifalar olduğu yönünde asparagas haberler yer almakta ancak istifa bir tarafa her geçen gün teveccüh ve üye sayımız katlanarak artmaktadır. Hakikat ki bu necip millet hayrın yanında da, şerrin yanında da duranı büyük bir ferasetle bilmektedir.
Görüldüğü üzere teşkilatımız dün olduğu gibi bu günde dinamik ve ayaktadır. Yarın ise hedeflerine koşarak gidecektir. 

Özetle ne yönetim kurulundan ne de partimizden herhangi bir istifa söz konusu değildir. Yalnızca yorulan ve yol yürüme kabiliyeti olmayanlara, hukuk çerçevesinde parti tüzüğümüzün amir hükümlerine göre yol verilmiştir” diye konuştu.

Düzenlenen basın toplantısına MHP Merkez İlçe Başkanı Şenol Dağ, Ayancık İlçe Başkanı Hikmet Çınar, Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Feyzi Erdoğan, Dikmen İlçe Başkanı Erdal Koşar, Durağan İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Erfelek İlçe Başkanı Enes Özgenç, Gerze İlçe Başkanı Murat Aşçı, Saraydüzü İlçe Başkanı Şükrü Cebeci, Türkeli İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz katıldı.

Editör: Vitrin Haber