MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır ile 9 ilçe başkanı afetin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. MHP heyeti ilk olarak Ayancık ilçesinde felaket sonrası kurulan Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek, Vali Erol Karaömeroğlu ve diğer yetkililerle görüştü. Afetin merkez üssü Babaçay köyünü ziyaret eden Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, Türkeli ilçesine geçerek burada afetten etkilenen vatandaşları ziyaret etti.  

Devletin tüm gücüyle afet bölgesinde yaraları sardığını belirten MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaret hakkında bilgi veren Ali Çakır şunları söyledi: "İlçe başkanlarımızla birlikte Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde yaşanan sel afetinden sonra Ayancık İlçe Başkanımız Hikmet Çınar, Dikmen İlçe Başkanımız Erdal Koşar, Durağan İlçe Başkanımız Mehmet Yılmaz, Erfelek İlçe Başkanımız Enes Özgenç, Gerze İlçe Başkanımız Murat Aşçı, Saraydüzü İlçe Başkanımız Şükrü Celebi, Türkeli İlçe Başkanımız Ayhan Yılmaz, Merkez İlçe Başkanımız Şenol Dağ ve il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu'nu ve Vali Yardımcımız Abdullah Şahin, Afet Koordinasyon Merkezinde görevli arkadaşları ziyaret ettik, çalışmalar hakkında bilgiler aldık.

Oradan büyük afet yaşanan Babaçay köyünü ziyaret edip köylülerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Onlar için neler yapabileceğimizi, nasıl yardımcı olabileceğinizi sorduk.

Daha sonra arkadaşlarımızla birlikte Türkeli ilçemize geçtik. Türkeli ilçemizde afet yaşayan sanayi esnafımıza, geçmiş olsun dileklerimizi iletip bir yardıma ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk. Her zaman yanlarında olduğumuzu bildirdik. Allah'ım tekrar böyle bir felaket yaşatmasın inşallah" dedi.

Editör: Vitrin Haber