İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan'ın Boyabat Belediyesince Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen sokak gösterileri ve usulsüz ihale ve alım iddiaları üzerinden eleştirdiği Boyabat Belediye Başkanı Şefek Çakıcı, iddiaları yaptığı açıklamayla yalanladı.  

AÇIKLAMALARI AHLAKİ BULMUYORUM
İddiaları gahri ahlaki olarak nitelendiren Şefik Çakıcı, "Çocuklar gerçekten mutlu. Ben de mutluyum, huzurluyum. Biz zaten koronavirüs tedbirleri kapsamında o tedbirlere uyarak bu etkinlikleri yapıyoruz. İyi Parti İl Başkanının yaptığı açıklamayı çok ahlaki bulmuyorum. Kendisi soruyor. Boyabat’ta yaptığın Ramazan etkinliklerine kaç para veriyorsun? diye o senin haddin değil bir kere. Ben Boyabat’ın çocukları için, Boyabat’ın çocuklarının gülmesi için canımı bile feda ederim. Kendisi daha bunun şuurunda olamaz. Düğün evinin tefçisi ölü evinin yasçısı siyasetçiliğini bıraksın. Ahlaki bir siyaset çerçevesinde söylemlerini üretsin. Senin il başkanı olarak, bütün teşkilat olarak Boyabat’ta yaptığımız bir projenin yapımını değil hayalini bile gerçekleştirecek kapasitede sizler değilsiniz. Kapasitede olmayan insanlar bizi ve Boyabat Belediyesini eleştirme hakkına asla düşmemiş. Sen haddi bil. Varsa elinde somut deliller, Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetlerini bildirirsin. 

BOYABAT ESNAFINA SAYGISIZLIK
Bir kere yaptığı; ihalelerle ilgili açıklama Boyabat esnafına saygısızlıktır. Ben yedi yıldır Belediye Başkanıyım ve Belediyenin bir kuruş parasını çarçur etmedim, kimseye de ettirmem. Öyle düğün evinin tefçisi gibi ortalarda konuşup, böyle gazetelerden beyan vererek bu siyaset olmaz. Biz yolumuza devam ediyoruz. 2023 hedeflerine Boyabat’ın tüm projelerini yetiştirme gayretindeyiz. Boyabat’ın bir lirasına, bir kuruşuna asla halellik getirmeyeceğiz kimseye peşkeş çekmedik" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber