DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, 103 emekli amiralin yayımladığı bildiriye yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Siyasetin önünü kesmeye yönelik olan ve ülkeyi her defasında geriye götüren bu alışkanlığın affedilemez olduğunu belirten Yalçın, "Askeri muhtıraların ve bürokrasinin siyaseti dizayn etme çabaları, Türkiye toplumunun hafızasında yer etmiş bir travmadır. Bedelini çok ağır ödediğimiz tüm bu süreçler ülkemiz tarihinin utanç sayfalarıdır. Siyasetin önünü kesmeye çalışan ve her seferinde ülkemizi onlarca yıl geriye götüren bu “alışkanlık“ hiçbir koşulda kabul edilemez, mazur gösterilemez. Vatandaşlarımızın verdiği yetkiyi kötüye kullanarak oluşturulacak tüm bürokratik vesayet odaklarının karşısındayız" dedi.

Açıklamasında iktidarı da eleştiren DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, "Bugün geldiğimiz noktada ise, iktidar her gün açıkça anayasayı ihlal etmekte, kriz ortağı Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını önermekte, aykırı fikir beyan eden sivil toplum kuruluşları düşman ilan edilmekte, Mecliste oluşan seçmen iradesi gasp edilmektedir. Tüm bu süreçlere bağlı olarak da milletimiz ağır krizlerin ortasında tüm bu yaşananların bedelini acı ve ağır biçimde ödemektedir" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber