SİNOP Merkez ve bağlısı ilçelerinde yaşayan gençler 03 Ocak 2020 Cuma günü coşkuyla askere uğurlandı. Asker uğurlama törenine MHP SİNOP İl Başkanı Ali ÇAKIR' da katıldı. Sayın İl Başkanımız Ali CAKİR Bey;   törende yaptığı konuşmada, "Dün akşam saatlerinde Sinop Merke ve İlcelerinden genç kardeşlerimiz bize dediler ki, (Asker uğurlama programımıza gelir misiniz?, bizimle beraber olur musunuz.) Dedik ki siz çağırırsınızda biz gelmez miyiz?. Çıktık geldik" diye konuştu.

Mangal Yürekli , Kahraman Türk Gençleri :

Türk milletinin asker kimlikli olduğunu ifade eden Ali Çakır Beyefendi, "Bu kadar aslan parçasını, bu kadar adam oğlu adamı şükürler olsun bir arada gördük. Çıktık geldik. Dediler ki Sinop'ta ayaz vardır. soğuk vardır, yağmur vardır, üzerine palto al başkan dediler. Dedik ki paltoya falan gerek yok. Bu kadar mangal gibi yüreğe ısıtamadığı bir adamı hiç bir palto ısıtamaz, dedik" diye konuştu.

Anadolu'nun Vatan Olması

Sİnoplu 2000 doğumlu ve anılan dogumlularla silahaltina alınacak 1789 gencimizin coşkusuna ortak olan İl Başkanı Ali ÇAKIR Bey:"Bugün burada gördüğümüz tablo 1000 yıldır anadolu topraklarını nasıl vatan yaptığımız dünyaya meydan okuyarak yeni 1000 yılda da hep birlikte nasıl vatan yapacağımızın resmidir. Anadolu kahramanlar diyarıdır, bir ölür bin diriliriz. Burada analar evlatlar doğurmakla kalmaz, analar kahramanlar doğurur. Bu toprakta analar Yavuzlar,Fatihler doğurur, Kanuniler doğurur, Atatürkler doğurur, Alparslan Türkeşler,Başbuğlar doğurur. Bu toprakta doğan evlatlar bu topraklar için ölmeye hazır olarak hayata gelirler" şeklinde konuştu. ÇAKIR konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bizi Kimse Bölemez, Kimseye de bu ülkeyi bölgme fırsatı vermeyeceğiz.

"İşte o yüzden bugün bu coğrafya’yı Türk milleti Bağrından çıkan yağız delikanlılar, tarafından bütün renk ve desenleriyle vatan haline getirmiştir. Bu coğrafya’yı bölmek ve parçalamak için yedi düvel bir araya gelse, dünyanın bütün şer ve fesatlarından yardım dilenselerde her biri gelecek bu sinsi ve alçak oyunları pırıl pırıl gençlerin yüreklerindeki iman duvarlarına çarpıp parçalanacaktir .

Biz bu topraklarda Türklük şuuru ve bilinci ile İslam kültür ve gelenekleri doğrultusunda aynı semaya ellerimizi açıp aynı secdeye varıp aynı kıbleye dönüp hep birlikte aynı doğrularda birleşip yolumuza yürümeye devam edeceğiz. İşte burayı vatan yapanlar bu tertemiz yürekleri ve kalpleriyle bu genç kardeşlerimizdir. Bu genç kardeşlerimizi Allah nasip ederse askere uğurlayacağız. Hep birlikte Peygamber ocağı dediğimiz, ocağa gönderdikten sonra sağ salim tekrar buraya o kutsal vazifelerini yaptıktan sonra buraya dönüşleri için dua edeceğiz. Türk milletinin vatan nöbeti bitmeyecek, onlar gelecek nasıl biz gidip geldiysek, bu kardeşlerimde gidecekler gelecekler bu nöbeti alt devrelerine teslim edecekler."Gençlerimizi önce yaradanimiz yüce mevlâya, daha sonra kahraman Turk Silahli Kuvvetlerimizin güzide ve nadide kumandanlarına emanet ediyoruz.

Bu Memleketin Evlatları Kardeştir

"Şartlar ne olursa olsun bu mücadeleden zerre miskal geri adım atmayacağız" diyen Çakır, "Şimdi burada Sinop ve ilçelerimizin evlatlarına şunu söylemek istiyorum. Nasıl ki askere giderken vatan savunmasında bu bayrak için bu sancak için , ezanımız ve kutsal dinimiz islam için yüreklerimiz  birleşiyorsa, nasıl ki cephede askerde birbirimizden başka güveneceğimiz kimse yoksa, nasıl ki o bayrak ve vatan için mücadele eden parti yoksa meshep yoksa kök köken yoksa işte hayatı hep birlikte yaşıyacağız ve diyeceğizki hangi partili olursa olsun ister Ak partili olsun ister Milliyetçi Hareket patili olsun ister Büyük Birlik partili bir olsun ister Saadet partili olsun bu toprakların altında yaşıyor, bu bayrağa ihanet etmiyorsa bu millete ihanet etmiyorsa, bu memleketin bütün evlatları birbirinin öz ve öz kardeşidir. Kim bu topraklara fitne düşürmek istiyorsa kim bu toprakların pırıl pırıl evlatlarının arasına fesat düşürmek istiyorsa kim bu toprakların tertemiz yürekli evlatlarını bu bayrak ve sancak sevgisinden, milletin birliğine duyulan aşktan ve sevdadan ayırmak istiyorsa hain oğlu haindir diyeceğiz. Birbirimize omzumuzu verip birbirimize sırtımızı yaslayıp Allah’ın izniyle bu topraklarda yedi bin yıldada rıskımızı birlikte arayıp birlikte paylaşıp kader birlikteliği yapıp yolumuza devam edeceğiz. İşte tüm bu söylediklerimin teminatı bu kardeşlerimdir. Bu kardeşlerimin her birisine sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Bu mutlu güne bizi ortak ettikleri için şereflerin en güzeli olan askerlik vazifesine doğru yola çıkarken, ağabey senide aramızda görmek istiyoruz gel bu sevince sende ortak ol dedikleri için hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.Gözlerinden öpüyorum. Bir kez daha analarımızın huzurunda şu duayı ediyorum, Cenab-ı Allah milletimizin birliğini, dirliğini ve beraberliğini bozmasın, Cenab-ı Allah bu memleketi ezansız bırakmasın, Cenab-ı Allah ikbaline ve istikbaline halel getirmesin, Cenab-ı Allah kardeşliğimize göz dikenlere fırsat vermesin ve Cenab-ı Allah bugün askere uğurlayacağımız bu evlatlarımızın günü saati geldiğinde sağ salim analarına babalarına kavuşmayı nasip etsin" diyerek sözlerini tamamladı.Allah Yar ve Yardımcınız Ola sözlerinden sonra , basta ÖLÜRÜM TURKİYEM ve YEMEN TÜRKÜSÜ ile başlayan bir konser ve müzik dinletisi, çiğ köfte partisi ve ikram yapıldı.Başkan Ali CAKİR Basta Sayın Valimiz Köksal ŞAKALAR ve Garnizon Komutanımız Per.Kd.Binbaşı Cevdet Alper BATU olmak üzere Belediye Başkanımız ve ilde görevli tüm protokolü en kalbi duygularimla selamlıyorum" ifadelerini kullandı..

Editör: Vitrin Haber