Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım Sinop'ta çifte miting yaptı.

Yoğun sis nedeniyle uçağı iniş yapamayınca Bartın mitingini erteleyerek Sinop’a geçen Başbakan Binali Yıldırım, telekonferans yöntemiyle Sinop'tan Bartın halkına seslendi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın uçağı, yoğun sis nedeniyle Zonguldak Havalimanına inemeyince rotasını Sinop’a çevirdi. Sinop mitingi öncesinde telekonferans yöntemiyle Sinop'tan Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen halka seslenen Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde CHP’ye yüklendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Yıldırım, “CHP 'tek adam' diyor. Ben de soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu, belediyelerde iki başkan mı var? CHP’den seçilen başkanların yanına bir tane daha mı seçelim? Bir tane yetmiyor mu? 7 seçime girdin, mağlup oldun. Yanına bir eş genel başkan al, iki tane olsun. Bunlara bakarsan iki cumhurbaşkanı olacak, muhtarlar da en az iki tane olacak. Bartınlılar ne diyorsunuz? Bunlar akla ziyan işler. Bunlar demokraside ve modern yönetimlerde olmayacak şeyler” diye konuştu.

“Onların söyledikleri yanlarına kar kalmadı”
Milletin kararının her şeyin üstünde olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:
“14 yıldır gece gündüz demeden sizin için, ülkemiz milletimiz için çalıştık, çabaladık, eserler yaptık. Siz de evet dediniz, yetki verdiniz. Emaneti teslim ettiniz. Biz de sorumluluğumuzun gereğini hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Yapın dediniz yaptık, yapma dediniz durduk. Milletin kararı her şeyin üzerindedir. Şimdi ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için yeni bir eseri de hep birlikte inşa edeceğiz. Büyük bir dönüşümü sizinle gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin daha hızlı büyümesi için, terörün yok olması için halkımızın refahı için hep birlikte Türkiye’nin yeni hükümet sistemini 16 Nisan’da vereceğimiz evetler ile gerçekleştireceğiz. Bu yapılacak halk oylaması sadece ve sadece bir hükümet sistemi değişikliğidir. Ama ana muhalefet partisinin iki lafından birisi 'rejim elden gidiyor' oldu. 'Rejim elden gidiyor, ülke bölünüyor' dediler. Allah’a şükür hiçbir şey olmadı. Onların söyledikleri yanlarına kar kalmadı. Biz beraberiz biz birlikte Türkiye’yiz. Cumhuriyete el uzatan karşısında bizi görür. Rejim meselesi 1923’de bitmiştir. Türkiye rejimini seçmiş, Cumhuriyet demiştir. Siz bu Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyetin en kuvvetli savunucuları olduğunuzu gösteriyorsunuz.”

“Hayır korosunun hazır ve nazır olduğunu görüyoruz”
AK Parti iktidarında var olan istikrarın, güvenin artık kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
“AK Parti iktidarında var olan istikrarı, var olan güveni artık kalıcı hale getirmek gerekiyor. Bunun için de 16 Nisan çok önemli. Sıradan bir halk oylaması değil. Gelecek kuşakların, kadınlarımızın, 79 milyon vatan evladımızın, yurtdışındaki soydaşlarımızın, kardeşlerimizin de geleceğini garanti altına alacak. Bunlar köprü yaparsın hayır der, havalimanı yaparsın hayır der. Hayır korosunun orada hazır ve nazır olduğunu görüyoruz. Şimdi de hayır diyorlar. Bunların memleketin hayrı adına hiçbir hayırlı işe evet demediklerini görüyoruz. İyi de Türkiye bunlar yüzünden vakit ve enerji kaybetmeye devam mı edecek? Asla etmeyecek. Yeni sistem bütün bu sorunları geride bırakacak. Kalıcı istikrar güçlü hale getirecek. Anayasa değişikliğinde gençlerimizi de ihmal etmedik. Gençliğe güveniyoruz. 20 yaşında askere gönderdiğimiz sınırda güvenliğimizi teslim ettiğimiz gençlerimize aday olma, milletvekili olma zamanı gelince yok daha sen küçüksün bekle diyoruz. Hayırcılar buna da karşı çıkıyorlar. 18 yaşında milletvekili mi olur diye gençleri küçük görüyorlar. Biz gençlere güveniyoruz. Çünkü o gençler 15 Temmuz'da o alçak darbe kalkışmasında en ön safta yer aldılar. Bu vatan bu devlet için gözlerini kırpmadan bombalara göğüslerini siper ettiler. Önce seçilme yaşını 30’dan 25’e şimdi de 18’e indiriyoruz. 7.5 milyon gencimize siyasette söz sahibi olma hakkı getiriyoruz. Milletin, memleketin sorunlarına dahil olma ve ülkeye hizmet etme fırsatı getiriyoruz. Ne yazık ki CHP ve onun peşine takılan hayır ekibi, buna da karşı çıkıyor.”
Yıldırım, “Orada olamasam da teknolojinin verdiği nimetlerle sizlere hitap etme fırsatı buldum. Fiziki olarak yanınızda olamasam da tüm kalbimle sizin yanınızdayım. Diyorlar ki 'bu sistem Erdoğan için.' Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir” diyerek sözlerini tamamladı. 

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında Bartın’daki yatırımlara da dikkat çekti. Yıldırım buradaki konuşması ardından saat 16:30'da Sinop İskele Meydanında halka seslendi.