Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte S.S. 6  No’lu Dolmuşçular ve Halk Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Seyit Ali Çetin ve kooperatif üyeleri ile buluştu.

Kooperatif üyelerine Sinop için gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan CHP Adayı Ayhan merak edilen soruları da cevaplandırdı. 
Kooperatifin Sinop taşımacılığında öneminin büyük olduğunu belirten Barış Ayhan belediye ile kooperatifin uyum içerisinde çalışması gerektiğini sözlerine ekledi. Barış Ayhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘’ Sinop’ta şehir içi taşımacılıkta en büyük pay sahibi olan dolmuşçu arkadaşlarımızı ziyaret ettik. 58 üyesi ve 64 aracı ile Sinop’a sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin bir vaktine kadar Sinop’a hizmet veren kooperatif üyeleri ile bir araya geldik.   

SİNOP'TA BELEDİYE OTOBÜSÜ TAŞIMACILIĞINI MÜMKÜN GÖRMÜYORUM

Sinop’un dolmuşçuluk dışında başka alternatif taşımacılık yapma şansı görünmüyor. Bizim çocukluğumuzda belediye otobüsleri vardı, o zaman Sinop trafiği daha rahattı, daha sakindi. Sinop’un coğrafyası Sinoplu’ya ferah geliyordu, ama durum şimdi aynı değil. Yüzölçümü yine aynı, ama o yıllarda 20-25 bin kişi yaşıyorken şimdi nüfusumuz 53 bin oldu. Aynı yolları kullanıyoruz, zamanında 20 bin kişinin kullandığı yolları şimdi 50 bin kişi kullanıyoruz. Bir belediye otobüsü veya halk otobüsü şeklinde bir taşımacılığın Sinop’ta mümkün olmadığını görüyorum. Nihayetinde Sinop’un yolcusunu eninde sonunda bu kooperatif taşıyacak, dolmuşçu arkadaşlarımız taşıyacak. Eksikleri gündeme getirerek alternatif yaratmak yerine mevcut olanı iyileştirmek lazım. Kooperatif ile belediyenin uyum içinde çalışması gerekiyor. Belediye bu işin muhatabı olmalı, bu işle ilgilenen bizzat bu işin içinde olan belediyenin içinde bir birim oluşturularak bu işi birlik beraberlik içinde yürütmemiz lazım. Sorunlarımızı, eksiklerimizi yine böyle bir ortamda bir araya gelerek çözmeliyiz. Bir belediye başkanı bir hukukçu kadar hukuku, bir doktor kadar sağlığı bilemez ama bir belediye başkanı ortak akıl üretmeyi bilmelidir. Bir işi danışarak, soruşturarak kolektif bir bilinç yaratarak hep birlikte bir kenti yönetmeyi bilmelidir. O işi bilenlerle tartışarak sorunları birlikte çözmek zorundadır. Sinop’ta şehir içi taşımacılıkla ilgili belediye neye nasıl karar verecekse, karar vermeden önce mutlaka muhataplarıyla oturup beraber karar verip o karara birlikte imza atılmalıdır, bunun dışında bir yaklaşımı ben doğru bulmuyorum. Eğer halkımız bize yetki verirse 1 Nisan sabahından itibaren sorunlarımızı birlikte çözeceğiz, eksiklerimizi birlikte gidereceğiz. Vizyonunu eğitim ve turizm üzerine kurmuş olan bu şehri eğitimde ve turizmde daha iyi yerlere taşıyacağız’’ dedi.


 

Editör: Vitrin Haber