Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Belediyenin denize çöp döktüğüne ilişkin çıkan haberler ardından yazılı açıklama yaptı. 

Barış Ayhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Son günlerde yandaş medya tarafından sürekli pompalanan ''Sinop'ta Çevre Katliamı'' diye aktarılan haberler İl Başkanlığımızca dikkatle izlenmektedir.

Bu haberi 'Sinop'ta Çevre Katliamı' adı altında yaptıranların aslen kendilerinin gırtlaklarına kadar pislik içinde olmaları da Türkiye kamuoyunca bilinmektedir.

Genel Başkanlarının ''kalelerim'' dediği AKP'li belediyelerin başkanlarının; yolsuzluk , usulsüzlük , rant kirliliği ve FETO bağlantıları ile içinden çıkılamaz halleri ve yargıdan kaçırma ve kirli ilişkilerin açığa çıkması telaşıyla ardı ardına , adeta istifa yarışına girdiği şu günlerde birbirinden başarılı belediye başkanlarımıza buna benzer asılsız iddialarla saldırıları tüm Türkiye'de bekliyorduk . Bu saldırıların Sinop Belediyesi'nden başlıyor olması sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyen belediyemizin ve değerli başkanımızın birbirinden başarılı ve övgüye değer çalışmalarının bir ispatıdır.

İstanbul'da yarattıkları imar kirliliği ; genel başkanları tarafından itiraf edildiği ve hatta KENTE İHANET ile tanımlandığı şu günlerde bu zihniyetin Sinop'taki temsilcisinin kirlilikten şikayet ediyor olması da halka karşı samimiyetsizliğin bir göstergesidir, ancak sayın il başkanının çevreye bu kadar duyarlı olması bizleri mutlu etmektedir.

Ancak kendilerine sormak isterim ki; Sayın Başkan ; dün Gerzeye;  hukümetinizce kurdurulmak istenen ve bizlerin kurdurmayacağız dediğimiz tesisin çevreyi ne kadar kirleteceğinden haberdar mısınız ?

Sayın Başkan; Sinop'a ; hukümetinizce kurulmak istenen nükleer santral ile çevrenin ve insanımızın nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kalacağından haberdar mısınız? ancak merak etmeyin sayın başkan termiği de nükleeri de kurdurmayacağız.

Sayın Başkan ; iç liman içine kurulmak istenen balık çiftliklerinin Sinop ve Gerze sahillerini nasıl kirleteceğinden haberdar mısınız?
ancak merak etmeyin sayın başkan onu da kurdurmayacağız.

Sinop 'un üzerinde asıl çevre katliamını kimlerin yapmak istediğini gözler önüne seren bu örnekler karşısında çevreci kesilen sayın başkanın ; partisinin üst yönetim organlarına ve olmayan çevre politikalarına karşı memleketini koruyabileceğine dair duyduğumuz kaygılarımız sayın başkanın çevreci kimliği ile çelişmektedir.

Rantı çevreye tercih edenlerin , söz konusu Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olunca çevreci kesilmeleri eyyamcılıktan başka bir şey değildir.

AKP'li belediyelerin içinde bulundukları durumu  görmek için Ankara İstanbul Bursa Balıkesir Niğde ya da yollara gübre döken Düzce Belediyesi'ne kadar gitmeye gerek yok. Yıllarca AKP'li belediyelerce yönetilen Boyabat ve Durağan belediyelerinin çöp ve kanalizasyon sorunlarının ne ölçüde olduğunu araştırmak, Gökırmağı içler acısı halinden kurtarmak ta sanırım bizim görevimiz değil.  

Sosyal demokrasinin olmazsa olmazı insana ve çevreye saygıdır. Cumhuriyet Halk Partili Sinop Belediyesi - Katı atık depolama tesisi ile
-Ön arıtmalı derin deniz deşarjı tesisi ile  -Erfelek içme suyu arıtma tesisi ve bunlar gibi birçok tesisi ile çevreye ve insana saygının en güzel örneklerini sergilemektedir. 

Sayın başkan ;
TÜİK Sinop'u en çöplük il seçerse mutlu mu olursunuz. TÜİK bu asılsız haberler ile Sinop'u sizin ifadeniz ile en çöplük il seçmez ama partinizin ve hukümetinizin Sinop'a yapmak veya yandaşlarına yaptırmak istediği termik, nükleer ve balık çiftlikleri ile bu istatistikte Sinop'umuzun en üst sıra da yer alacağı kesindir ancak merak etmeyin sayın başkan bu üç doğa katilini de Sinop'umuzdan uzak tutmak için dün olduğu gibi bu gün de yarın da mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Eğer siz de gerçekten bu kadar çevreci iseniz bu mücadelede siyasi kimliğinizi bir kenara bırakıp sadece Sinop'lu olma bilinciyle mücadelemize destek verirseniz bundan da tüm Sinop'lular gibi ben de mutluluk duyarım.
saygılarımla.
Editör: Vitrin Haber