BAKAN ÖZLÜ SİNOP VALİLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Bakan Özlü Boyabat'ta ki programı ardından Sinop Valiliği'ni ziyaret etti. 

Beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Vali Hasan İpek ve İl Başkanı Ali Çöpçü ile birlikte Boyabat üzerinden Sinop'a gelen Bakan Özlü'yü valilik girişinde, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Alay Komutanı Albaş Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ile kurum müdürleri karşıladı. 


SİNOP'TA NELER YAPILABİLİR? ONU KONUŞACAĞIZ
Valilik özel defterini imzalayan Bakan Faruk Özlü, ardından Vali Hasan İpek'in makamına geçti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, Sinop'ta ne tür yatırımlar yapılabileceğini masaya yatıracaklarını söyledi. Özlü; "Değerli arkadaşlar aslında uzun zamandır Sinop ve Boyabat'a gelmeyi düşünüyorduk. nazım bey benim değerli bir arkadaşımdır. Mecliste birlikte görev yapıyoruz. Kendisi de ayrıca Milli Savunma Komisyonu üyesidir. Bende aynı komisyonun üyesiydim, O vesileyle kendisiyle 6 ay kadar çalıştık. Çok sevdiğim ve takdir ettiğim değerli bir kardeşimdir. Aslında uzun zamandır Sinop'a gelmeyi, Sinop'ta bakanlığımız ile ilgili konularda görüşmeler yapmayı planlıyorduk. Nasip bu güneymiş. Bu gün aslında Sinop'ta hem bizim partimizin il danışma kurulu toplantısı var, ona katılacağız. Hem sanayici ve iş adamlarımızla, ekonominin son gidişatı ile ilgili bilgiler paylaşacağız, hem de Sinop için neler yapabiliriz? bunları konuşacağız. Sinop aslında Karadeniz'in güzel ve şirin bir ili. Bu günkü toplantımızda Sinop için neler yapabileceğimizi, ilimize hangi konularda yatırımlar yapabileceğimizi konuşacağız. Bu gün buradan önce Boyabat'taydık. Boyabat ilçemize bir organize sanayi bölgesi kuracağız. Bir ihtisas OSB olacak. Daha çok tuğla ve kiremit üzerine sanayicilerimize hizmet verecek" dedi.

ESKİ BAŞKANLAR KARŞILADI
Valilik ziyareti ardından, partisi tarafından Halk Eğitim düzenlenen il danışma meclisi toplantısına katılan Bakan Faruk Özlü'yü, teşkilat mensuplarının yanı sıra AK Parti'nin daha önce il başkanlığı görevinde bulunan Kemal Albayrak, Dursun Demirel, Yakup Üçüncüoğlu ile eski belediye başkanı Zeki Yılmazer'de karşılayan isimler arasında yer aldı. Bakan Özlü eski başkanlarla bir de fotoğraf çektirdi. 

Danışma Meclisinde konuşan AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, 16 Nisan'da yapılacak referandumda Sinop'ta yüzde 70'lik bir oy beklediklerini söyledi. Çöpçü, "Hiç boş durmayacağız. 60 günü tüm teşkilatlarımızla, kendimizden feragat ederek, alanlardan ayrılmayacağız" dedi. Ardından Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök ve Gençlik Kolları Başkanı Doğan Can Al tarafından birer konuşma yapılarak teşkilat faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İLİMİZDE 4.3 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPIYORUZ
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop'a yapılan yatırımlardan bahsetti. Nazım Maviş, "Bu gün Sinop'un kalkınması, gelişmesini konuşuyoruz. Şu anda ilimizde hükümetimizin devam eden yatırımların toplamı 4.3 milyar TL. Başta eğitim olmak üzere, sağlıkta, ulaşımda, turizmde sosyal ve kültürel alanlarda, ekonomik ve ticari alanlarda yaklaşık 4.3 milyar TL'lik yatırım Sinop'ta devam ediyor. Öncelikle Sinop'umuzun kalkınması izin eğitim alt yapısının tamamlanması, sağlık alt yapısının tamamlanması, ulaşım alt yapısının tamamlanması çok büyük bir önem arz ediyor. Eğitim alt yapısının tamamlanması için yapılan çalışmalar kapsamında sadece üniversite kampüs alanında devam eden çalışmaların toplam bedeli 75 milyon TL. 124 milyon TL'lik eğitim yatırımı şu anda Sinop'umuzda devam ediyor" diye konuştu.

SİNOP'TAN BİR REKOR BEKLİYORUZ
Konuşmasına "Sizler Türkiye’nin karanlıklardan aydınlıklara uzanan hikayesinin gerçek kahramanlarısınız" diyerek başlayan Bakan Faruk Özlü, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referanduma ilişkin konuştu. Referandum öncesi teşkilat mensuplarına başarılar dileyen Faruk Özlü, Sinop'tan referandumda bir rekor kırmasını beklediklerini söyledi. 

REFERANDUM İKİ ÖNEMLİ SONUÇ DOĞURACAK
Referandumun önemli 2 önemli sonuç doğuracağını kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü sözlerini şöyle sürdürdü; "Bakın 18 maddelik bir anayasa değişiklik paketi var. İçerisinde çok sayıda konu var. Ama bunlardan ikisi çok önemli. Bunlardan birincisi, mevcut paketin koalisyon dönemlerine ebediyen son verecek olması. Yani bundan sonraki süreçte koalisyon dönemlerine ebediyen son veriyoruz. Artık seçimler yapıldı, bu parti şu kadar oy aldı, hükumet kuruldu mu? kurulamadı mı? Artık bunlara gerek yok. Seçimler olacak, bir Cumhurbaşkanı seçilecek ve o Cumhurbaşkanı hükumeti kuracak. Yani koalisyon görüşmeleri 45 gün sürdü, meclis fesih oldu, tekrar seçime gittik, böyle bir şey yok. İkincisi Cumhuriyet tarihimizin her dönenimde Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında hep ihtilaf söz konusu olmuştur. Cumhuriyet tarihine bakın başbakanlarla Cumhurbaşkanları arasında hep ihtilaf söz konusu. Aslında sistemde sıkıntı var. Mevcut sistem Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında ihtilafın doğmasına sebebiyet veren bir sistem. Dolayısı ile biz bu sistemi değiştiriyoruz. İnşallah 2019 yılından sonra Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında bir ihtilaf söz konusu olmayacak" 

İl Danışma Meclisi toplantısı ardından Bakan Faruk Özlü, Sinoplu sanayici ve iş adamlarıyla Polisevi’nde akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
Editör: Vitrin Haber