Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sinop'ta ki yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Bakanlığı ile ilgili bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Bakan Çağatay Kılıç, ilk olarak Sinop Valiliğini ziyaret etti. Eşi Melike Nur Kılıç ile birlikte Sinop ziyaretini gerçekleştiren Bakan Kılıç ve eşini, Vali Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak ve kurum müdürleri karşıladı.  Valilik defterini imzalayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, daha sonra valilik makamına geçerek gündemi değerlendirdi. İsrail'in Gazze'ye yaptığı harekatın kabul edilemez olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, tüm İslam alemini ortak tavır almaya davet etti.

'Yatırımlar tam gaz devam ediyor'
Sinop'ta devam eden yatırımlara ilişkin de konuşan Bakan Kılıç, bakanlığı ile ilgili Sinop'ta yapılan yatırımların son hızıyla devam ettiğini söyledi. Bakan Kılıç, "Öncelikle tekrar Sinop'ta olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bizi tekrar burada ağırlayan Sayın valimize teşekkür ediyorum. Daha önce 2 mart tarihinde Sinop ziyaretimiz olmuştu. O zaman yaptığımız ziyarette gözlemlediğimiz bazı konuları ele alındığını görmekten dolayı mutluyum. Örneğin gençlik merkezimizin inşaatı aslında bitme noktasına gelmiş durumda. Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde gençlerimizin kullanımına açabileceğiz. Yüzme havuzumuzun da inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Dolayısıyla Sinop'taki yatırımlarımız iyi gidiyor. Kredi Yurtlar Kurumumuzun Boyabat ilçesinde bir yatırımı mevzu bahis. Bu gün gelirken Cuma namazımızı Boyabat ilçesinde kıldık. Orada bu yatırımın da bilgilerini aldık, onu da hızlandıracağız ve en kısa zamanda hizmete açacağız" dedi. 

Ziyarat sırasında Vali Yavuz Selim Köger'de yatırımlarla ilgili Bakan Kılıç'a kısa bilgi verdi. Vali Köşger ziyaret anısında Bakan Çağatay Kılıç'a el yapımı bıçak hediye ederken, Köşger'in eşi Fatma Köşger'de Bakan eşine hediye takdim etti. 

Bakan Kılıç daha sonra Sakarya Caddesi'nde esnaf ziyareti ve AK Parti İl Başkanlığını ziyareti ardından, Korocuk köyünde yapımı süren yarı olimpik spor salonu ile gençlik merkezi çalışmalarını yerinde inceledi. 
Editör: Vitrin Haber