DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Olağan Gerze İlçe Kongresine katılmak üzere geldiği Sinop’ta STK temsilcileri bir araya gelerek STK’ların sorunlarını dinledi.

ÜLKEMİZİN YARINLARI İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ

DEVA partisinin yoğun olarak Türkiye’nin dört bir yanında çalışma ve teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ali Babacan; “Bugüne kadar 81 ilimizin 81’inde de il başkanımızı görevlendirmiş bulunuyoruz. 973 ilçemizin şuana kadar 650’sinde ilçe başkanlarımızı görevlendirmiş durumdayız. Çalışmalarımız Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor.  Ayrıca her alanda ülkemizin yarınları ile ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Mesela tarım ile ilgili geçtiğimi ay eylem planımızı açıkladık. Eylem planı ne demek? Seçimden sonra kurulacak hükümetin 90 günü ve 360 gününde yapılacakların listesi. Tarım ve hayvancılık konusunda eylem planımızı açıklamış bulunuyoruz. Bu her alanda bizim çalışma şeklimiz.

Mesela diyelim Sosyal Politikalar, sağlık, eğitim, sanayi, kobi, esnaf, dijital dönüşüm, teknoloji gibi aklınıza gelebilecek bütün alanlarda bu eylem planlarını hazırlıyoruz ve önümüzdeki aylarda hepsini açıklayacağız. Bu planların hepsinde yuvarlak ifadelerle bunları böyle yapacağız demiyoruz, ne yapacağımızı tatmine bağlanmış şekilde vatandaşlarımızla ve toplumla paylaşıyoruz. Ve bunu önemli bir görev olarak kabul ediyoruz. Çünkü bugün detaylı olarak tatmine bağlanmış bir taahhüte girmeden vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeyi düşünüyoruz. Bu çalışmalar Türkiye’de siyasi partiler içerisinde bir ilk. Daha önce hiçbir siyasi parti seçimden çok önce, seçimden sonra yapacaklarını detaylı bir şekilde ortaya koymamıştır.

Çalışmalarımız ve teşkilatlanmamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Geniş bir katılım ile Meslek örgütlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile her konuyu istişare ediyoruz. Kendi teşkilatımız bünyesinde çok ciddi bir insan kaynağımız var. Her alanda işin uzmanları bizim teşkilat yapımızda bir şekilde oluşmuş durumda” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin sorunlarının büyük olduğunu ve gittikçe de büyüdüğünün altını çizdi.

VATANDAŞ EN ÇOK EKONOMİDEN DERTLİ

Vatandaşların en çok ekonomi konusunda dertli olduğunu belirten Ali Babacan sözlerini şöyle sürdürdü; “Yani işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk gibi konular. Sorunlar listesinin en başında bunları görüyoruz. Ama hemen bunun yanındaki sorunlarda özgürlük, adalet ile ilgili sorunlar. Ülkemizin gerçekten büyük bir problem alanı. Şuanda Türkiye’nin hukuk devleti niteliği önemli ölçüde yitirilmiş durumda, hukukun üstünlüğü ilkesi her gün ayaklar altına alınıyor. Her gün çiğneniyor maalesef. Bu da her alandaki sorunları büyütüyor. Zaten ekonomik zorunlar diyoruz ama ekonominin temelinde hukuk, adalet, özgürlükler var. Bu temeli sağlamlaştırmadan üzerine sağlam bir ekonomi inşa etmek zaten mümkün değil. Bugünkü yönetenler, bugünkü hükümet artık bu ülkenin sorunlarına çare bulmak konusundaki yeteneğini artık yitirdi. Biz zaten bunu gördüğümüz için zamanında fark ettiğimiz için bu yapı ile bu ülkenin sorunları çözülemez, bu ülke artık ileriye gidemez diye kanaat getirdiğimiz için yeni bir hareket başlattık. 16 aydır Türkiye’nin dört bir yanında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Pandemi şartlarına, sokağa çıkma kısıtlamalarına, toplantı yapma ile ilgili pek çok kısıtlamaya rağmen çok şükür hızlı bir şekilde ilerledik ve geçtiğimiz sene Kasım ayında seçime girmeye hak kazandık. Yani Mart ayında kurulup Kasım’da seçime girmeye hak kazanan, 8 ayda teşkilatlanma yoluyla tecime girmeye hak kazanan başka parti olmamıştı.

Babacan daha sonra toplantıya katılan STK temsilcilerinin soru ve önerilerini dinleyerek çözüm konusunda DEVA partisi olarak her zaman istişare içinde olacaklarını belirtti.

Editör: Vitrin Haber