CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan seçim çalışmaları kapsamında balıkçı kooperatifleri ve balıkçılarla bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara ve Belediye Meclisi Üyesi Adayları ile birlikte balıkçı kooperatifleri ve amatör balıkçılarla sohbet tadında bir toplantı gerçekleştirdi. Yoğun katılımın gözlendiği toplantıda Barış Ayhan 31 Mart yerel seçimlerinde yönetime seçilmeleri durumunda hayata geçirmek istedikleri belediyecilik anlayışını aktardı. 

SORUNLARI KONUNUN MUHATAPLARIYLA ORTAK AKIL ÜRETEREK ÇÖZECEĞİZ
Benim belediyeciliğe bakış açımda bireysel bir yaklaşım yok. Ben başkanım, ben bilirim anlayışıyla bir kentin yönetilemeyeceğini düşünüyorum diyen CHP Sinop belediye Başkan Adayı Barış Ayhan; “Belediye Meclisinin, belediye çalışanlarının, özellikle sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, üniversitenin daha doğrusu bütün Sinop’un ortaklaşacağı bir yönetim anlayışıyla bir kentin yönetilmesini daha doğru buluyorum. Bir Belediye Başkanı’nın her konuda bilgi sahibi olması mümkün değil, Belediye Başkanı’nın avukat kadar hukuku, inşaat mühendisi kadar statiği, bir balıkçı kadar balıkçıların sorunlarını bilmesi mümkün değil. Belediye başkanının bir şeyi bilmesi lazım, ortak akıl üretmeyi bilmesi lazım. Kolektif bir bilinç yaratmayı, bir kenti o kentin sakinleri ile birlikte yönetmeyi bilmesi lazım. Bir sorunu çözerken o sorunu mutlaka muhataplarıyla bir araya gelip ortak akıl üreterek çözmesi gerektiğini düşünüyorum’’ dedi. 

Belediye başkanı seçilmesi durumunda Sinop’ta gerçekleştirmeyi planladığı projelerini balıkçılarla paylaşan Barış Ayhan, Sinop halkıyla birlikte hep beraber projelerini birer birer hayata geçireceklerini söyledi.

HER KESİME HİTAP EDEN PROJELERİMİZ VAR
Balıkçılara çekek yeri ile ilgili yapmayı planladıkları düzenleme hakkında bilgi veren Barış Ayhan; “Bizim Sinop insanına dokunan projelerimiz var. Bizim kadına, çocuğa, gençlere, yaşlılara, engellilere, dezavantajlı gruplara yani toplumumuzun her kesimine hitap edecek projelerimiz var. Ultra, mega projelerimiz yok” dedi. 

ÇEKEK YERİNDE BALIKÇILARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ
Balıkçıların geçmişten gelen bir takım ciddi sorunları olduğunun altını çizen Barış Ayhan; “ Balıkçılarımızın bu sıkıntılarının giderilmesi için hep birlikte bir araya gelerek bir proje üretmemiz gerekiyor. Çekek yeri ile ilgili uzun süredir yaşanan sıkıntılar var. Çekek yerinin düzenlenmesi ile ilgili yapılmış projeler mevcut. Sinop’un en önemli renklerinden biri olan bu alanın burada ebedi olarak kalmasını istiyoruz. Bu alanda balıkçılarımızın bütün sorunlarının giderilerek yaşayabilmesini istiyoruz” diye konuştu.  

SEVGİ SAYGI İÇERİSİNDE BİR YAŞAM ALANI YARATACAĞIZ
Çekek yerinde mutlaka balıkçıların kayıklarının tamir ve bakımının yapılacağı bir alan olması gerektiğini söyleyen Barış Ayhan; “Daha önce bu bölgenin temizliği ve bakımıyla ilgili sıkıntılar yaşadık. Önümüzdeki süreçte profesyonel bir şekilde üç balıkçı kooperatifimizle birlikte yöneteceğimiz bir özerk yapıyla; balıkçılarımızın kayıklarının bakımını, boyasını, tamirini yapabilecekleri bir alan yaratmak istiyoruz.  Nasıl araç muayene istasyonlarında vatandaşlarımız gelip araçlarının muayenesini yaptırıyorsa balıkçılarımızda kayıklarının tamir ve bakımını burada yapabilecek bir hizmet vermek istiyoruz. 

Farklı istasyonlara ayırılacak bu alanlarda, her alanın başında suyu, tuvaleti, elektriği, çöp kovasının olduğu modern alanlar yaratacağız. Teknelerinin bakımını yapmak isteyen balıkçılarımıza randevu vererek, ihtiyaç duyulduğu gün kadar balıkçılarımızın tesisimizden yararlanmalarını sağlayacağız. Kaza veya arıza gibi olağanüstü durumlarla karşı karşıya kaldığımızda vatandaşlarımıza randevu sırasına girmeden kullanabilecekleri iki ilave istasyonla da hizmet vermeyi düşünüyoruz. Biz balıkçısıyla, belediyesiyle ve Sinoplu’yla beraber ortak bir şekilde, birbirimize saygı sevgi çerçevesi içerisinde yaşam alanı yaratacak şekilde bu alanların düzenlenmesini ve kullanımını yürüteceğiz’’ diye konuştu. 
 

Editör: Vitrin Haber