Kamuoyunda istifa ederek milletvekili adayı olup olmayacağı tartışılan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün kararını verdi. Ergün, istifa etmeyip belediye başkanı olarak yola devam kararı aldı. 

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK), 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için kanun gereği görevinden çekilmesi veya ayrılması gerekenler için verdiği süre bugün mesai bitiminde sona erdi. Sinop kamuoyunda AK Parti aday adaylığı için isminden sıkça bahsedilen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, parti genel merkezinin aldığı prensip kararına uyarak istifa niyetinden vaz geçti. 

Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin'in sorularını yanıtlayan Ayhan Ergün, ilk günkü heyecan ve azimle ilçeye hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Ayhan Ergün; "7 Haziran 2015 genel seçimleri için kamuoyunda sıkça adımız geçmekteydi. Genel merkezimizin belediye başkanlarının prensip olarak önümüzdeki seçimlerde aday olunmasına müsaade etmemesi nedeniyle ilçemize ve partimize belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam kararı aldık. Bu süreci birlikte değerlendirdiğimiz, iyi niyetli olarak temennilerini her platformda dile getiren tüm dostlara, kamuoyuna, il genelinde ki hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ayancık'ın ve Ayancıklıların hizmetinde olmaya, ilk günkü azim ve heyecanımla devam edeceğim. Seçim sürecinde aday adayı ve aday olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar ve muvaffakıyetler diliyorum" dedi. 

Editör: Vitrin Haber