Cumhuriyet Halk Partisi Durağan Belediye Başkan Adayı Mustafa Eker Çınaraltı Lokali’nde proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Yoğun katılımın gözlendiği toplantıda Belediye Başkan Adayı Eker Durağan için geliştirdikleri projeleri halka anlattı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. 

Konuşmalarına Durağan’da bugün farklı bir atmosfere şahit olduğunu belirterek başlayan Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan yaptığı açıklamada; ‘’Durağan’a yıllardır yönetici ve İl Başkanı olmam münasebetiyle defalarca geliyorum. Ama Durağan’ı bugün bir başka görüyorum. Sanki güneş bugün Durağan’ı başka ısıtıyor gibi. Yıllarca burada toplantılara geldik fakat hiç böyle kalabalık toplantılara şahit olmamıştım. Basının ve halkın bu kadar ilgi gösterdiği toplantıya şahit olmamıştım. Her birinize katılımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben bugün Durağan’ a özel şeyler söylemek istiyorum. 17 yıldan beri Durağan ilçemiz Sinop’ ta AK Parti’ye en yüksek oranda destek veren ilçe, milletvekili çıkarmış bir ilçe, saygı duyuyorum. Genel seçime dair şeyler söylemiyorum bu yerel seçim. Yani burada işi bilene teslim etmek lazım. 17 yıldır AK Parti’ ye destek verdiniz, ama gelin bir 5 sene bize müsaade edin. 5 sene Mustafa Eker’ i Belediye Başkanı yapın, Durağan’ da Belediye Başkanlığı nasıl yapılır görün. Yanımda şu an 3 Belediye Başkanı’mız var, gidin hepsinin makam odalarına duvarları başarı belgeleriyle dolu, plaketlerle dolu. Türkiye’nin en başarılı belediyecilik örneklerini veren 3 tane belediye başkanımız var aramızda. Biz eminiz ki Mustafa Eker’ e 5 sene fırsat verin, bu en başarılı belediyecilik yapanlar kervanına bir arkadaşımızı daha ilave edeceğiz. Sakın şu düşünceye kapılmayın, iktidar partisini belediyeye getirirsek hizmet alırız muhalefet partisi hizmet alamaz ilçemiz bakımsız kalır. Yanımda 3 muhalefet partisinden başarılı Belediye Başkanları’nı görüyorsunuz.  Dikmen’e, Erfelek’e, Gerze’ye bir bakın aynı kalitedeki hizmeti sizlerin de alacağına hem kendi adıma hem de bu değerli başkanlarım adına söz veriyorum. Sizin yapacağınız tek şey 1 Nisan sabahı Belediyenizi Mustafa Eker’ e teslim edin. Sadece 5 yıl. Mührü 5 yıllığına teslim ettiğinizde o mührü ondan geri almak istemeyeceksiniz. Gerçek belediyecilik buymuş diyeceksiniz’’ sözlerine yer verdi. 

Programda son olarak konuşan ve gerçekleştirecekleri projelerini sunan Durağan Belediye Başkan Adayı Mustafa Eker yaptığı açıklamasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. 
Eker; ‘’ Bugün buraya uzun zamandır Sinop’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin gururu olan ve bize de siyaset hayatımızda mihenk taşı olan başarılı belediye başkanları geldi. Onlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün dünyaya örnek olan Kadın Kolları İl Başkanımız ve Merkez Kadın Kolları Başkanımız’a, değerli hemşehrilerim katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Destekleri ve gönülden verdikleri emek için basın emekçilerine, basında çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum beni mahcup etmediler, beni burada yalnız bırakmadılar. Değerli Belediye Başkanlarımız burada, inşallah onların başarılı hizmetleriyle Durağan’ı da tanıştıracağız. Onları örnek alacağız. Göç etmeyen, bitmeyen, üreten bir Durağan inşa edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz projeler ile seçim kazanmak için değil, insan kazanmak için mücadele edeceğiz. İnsanın olmadığı yerde yatırım olmaz. Bu bilinçle hareket ederek esnafımız mutlu olsun ve insanlarımız göç etmesin uğraşları bizde temel gaye olacaktır. Durağan’ a dışarıdan ekonomi getireceğiz, insanımıza kaynak sağlayacağız’’ dedi.

Gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Durağan İlçe Başkanı Emin Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, Gerze Belediyesi mevcut Belediye Başkanı ve Adayı Osman Belovacıklı, Dikmen Belediyesi mevcut Belediye Başkanı ve Adayı Saim İstanbullu, Erfelek Belediyesi mevcut  Belediye Başkanı ve Adayı Muzaffer Şimşek,  Ayancık Belediye Başkan Adayı Hayrettin Kaya katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber