Bir süre önce meydana gelen heyelan sebebiyle, ulaşımda zorluğun yaşandığı Sinop - Ayancık yolunun 10 kilometrelik bölümü yeniden yapılıyor.  Toplam bedeli 400 Milyon TL’ye mal olan yeni yol, ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra sürücülere emniyetli ve konforlu seyahat imkanı sağlayacak. 

Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen İl Başkanı Uğur Giresun, projenin hızlı bir şekilde tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü aktardı.

BİR SÖZÜMÜZÜ DAHA YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Açıklamasında, yolun 16 metre genişliğinde çift şeritten oluşacağını aktaran Giresun, ayrıca iki viyadükle yolun kalitesinin daha da artacağını belirtti. 

Yolun yapım çalışmalarını, “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadeleriyle duyuran Giresun, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. 

“Sinop-Ayancık arasındaki yolu eziyet olmaktan yavaş yavaş çıkarıyoruz. Yeni yolumuzla birlikte ulaşım kalitesi yükselecek, virajlar azalacak ve mesafe kısalacak. Sinop ve Ayancık ilçemize hayırlı olsun. Katkı ve destekleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler”


 

Editör: Vitrin Haber