Asya Parlamentosu Kurma Özel Komite Toplantısı ve Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Siyasi İşler Komite Toplantısı için Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Sinop ve Türkiye’yi anlatma fırsatı buldu. 

CHP’li Karadeniz toplantılar ardından yaptığı açıklamada, Hollanda ve Almanya ile yaşanan krizi değerlendirdi. Hollanda’da yaşananların “asla kabul edilemez” olduğunu söyleyen Karadeniz, “Yaptırımımız çok ağır olur, diyen AK Parti hükümeti hamasi söylemlerini bir kez daha gözden geçirmeli” dedi. 

Asya Parlamenter Asamblesi (APA)’nın toplantılarına TBMM görevi ile CHP üyesi olarak katılan Karadeniz, şunları söyledi:  “Avrupa ile kavga etmek, AK Parti hükümetine yarar sağlamaz. ‘Evet’ oylarını artırmaz. Dış politikada kavga aksine ülkemizin milli çıkarlarına zarar verir. Dış politikada AK Parti hükümetinin yaptığı her hatanın faturası turizmcimize, çiftçimize, sanayicimize, vatandaşımıza ve orada yaşayan vatandaşlarımıza çıkıyor. AK Parti Hükümeti Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza zarar veriyor. Türk vatandaşları zarar görüyor. AK Parti Hükümetinin hamasi söylemleri, dışlanma, ötekileştirme, düşmanlaştırma olarak Türk vatandaşlarımıza zarar verir. Referandumda almayı düşündükleri oylar için vatandaşlarımızı bu kadar sıkıntıya sokmaya iktidarın hakkı yok. AK Parti Hükümeti dış politikada ülkemizin çıkarlarını savunamıyor.” 

Geçen toplantıda Dönem Başkanlığını Türkiye’nin aldığı APA’nın Pakistan’daki gerçekleştirilen bu toplantıda Asya Parlamentosunun kurulması ile ilgili çalışmalar gündeme alınıyor. Asya Parlamentosu Kurma Özel Komite Toplantısı ve Siyasi İşler Komite Toplantısında aralarında, Çin, Rusya, Hindistan, İran, Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya, Malezya'nın da olduğu 41 üye devletten oluşuyor. Organizasyonun, Japonya, Azerbaycan ve Katar gibi ülkeler de dahil 20 gözlemcisi bulunuyor. 
 
Editör: Vitrin Haber