Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kadın Kolları kongresinde Canan Atabek 139 oyun 137'sini alarak tekrar kadın kolları başkanlığına seçildi. 

Fenerbahçeliler Derneği Lokali'nde gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divanın teşekkülü ve faaliyet raporunun okunması ardından konuşan ve seçimlere tek liste giren Canan Atabek, gündemi meşgul eden kürtaj yasası konusuna değindi.

Atabek; "Kürtaj Yasası kadın haklarının ihlalidir. Bu girişim gündem değiştirme çabasıdır. Yasaklanması durumunda sorunlar yaşanacak, kadın ölümleri, sakatlanmalar artacaktır. Yasakları değil eğitim düzeyini yükselterek bu sorunu aşabiliriz. Dini gerekçelerle kürtaj yasaklanan bir topluma laik denilebilirmi? AK Parti hükümeti tutarlı olmaya ihtiyaç duyuyorsa kürtajı, yasak edelim demeden laikliği yasak edelim desin. Bu yaklaşım kadının bedenine el koyma, kadını yok sayma, sermayeye ucuz işçi çocuk ordusu yetiştirme, iş yerlerinde kreşleri kapatarak kadının istihdama katılmasını engelleme yaklaşımıdır. Kadını anneliğe indirgeme ,eve kapatma yaklaşımıdır. Biz kadın bedenlerinin kontrol altına alınmasına itiraz ediyor, kadın bedenin sadece kadına ait olduğunun altını çiziyoruz" dedi. 

Editör: Vitrin Haber