CHP Grup Başkanvekili  Engin Altay, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'na yeni bir fıkra eklenerek yapılan değişikliği,  Rıza Sarraf ile ilişkilendiren haberler konusunda, "Bizim hukukçu arkadaşlarımız Bakanı dinlediklerinde orada olumsuz bir şey görmediler. Yanlış bir bilgi var." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Altay, TBMM Genel Kurulu'nda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'na önergeyle eklenen, "Kişisel veriler, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere  Türkiye'nin ilgili kişinin menfaatinin ciddi bir şekilde zarar göreceği durumlarda, ancak ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak, kurulun izniyle yurt dışına aktarılabilecek" şeklindeki düzenlemenin, " Rıza Sarraf ile ilgili olduğu" yönünde çıkan haberleri değerlendirdi.

Öyle bir şey olmadığını anlatan  Altay, "Bu daha önce geçti, Sarraf ortada yoktu. Kanunda küçük bir değişiklik yaptılar. Ama bizim hukukçu arkadaşlarımız Bakanı dinlediklerinde orada olumsuz bir şey görmediler. Yanlış bir bilgi var." diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber