AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile birlikte Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti. Çöpçü ve Maviş'e ziyareti sırasında Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Teşkilat Üyeleri Mustafa Ercan ve Ersin Yaman, eski Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik ile bazı partililer eşlik etti. 

SİNOP İÇİN HAYALİMİZ VAR
Vitrinhaber kurucusu Gazeteci Serhat Özşahin ile sohbet eden Maviş ve Çöpcü, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Adaylığı açıklanması ardından sahada ziyaretlerini sürdüren AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpçü, Sinop'ta güzel bir sinerji yakaladıklarını söyledi. Çöpcü: "24 Kasım itibariyle Cumhurbaşkanımızın adaylığımızı açıkladığı günden bu güne kadar, alanlarda, teşkilatlarımızla, STK'arla, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla yerel seçimler öncesi bir araya geliyoruz. Tabi bu süreç içerisinde esnaf ve kurum ziyaretlerimizi de sürdürüyoruz. Bu gün de basın mensuplarıyla bir araya gelmek istedik. Biz Sinop'u seviyoruz. Sinop için bir hayalimiz var. Sinop'u daha ileriye taşıyabilmek için, Sinop'un bütün paydaşlarıyla ortak istişarelerde bulunarak, neler yapabiliriz?, Sinop'u nasıl kalkındırabiliriz?, Sinop'u daha ilerilere nasıl taşıyabiliriz? bunun çalışmalarını yürütüyoruz" dedi. 

ÖNCELİKLİ OLARAK TEMEL SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYORUZ
Açıklamasında Sinop için hazırladıkları projelerden bazılarına değinen Ali Çöpcü, yapılan anket ve kamuoyu yoklamaları ile kentin önemli sorunlarını tespit ettiklerini dile getirdi. Ali Çöpcü sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 15-20 gün önce bazı projelerimizi kamuoyuyla paylaştık. Bu projeler vatandaşlarımızın beğendiği, talep gördüğü projelerdi. Bunun öncesinde tatbiki sürekli olarak anketlerle, kamuoyu yoklamalarıyla Sinop'un sorunlarını takip ettik, Sinop'un nabzını tuttuk. Bu çalışmalarımızda Sinop'un 3-4 tane temel sorunu ortaya çıktı. 

İLK BAŞTA ULAŞIM-TRAFİK SORUNU
Sinop'un kalkınması, kentimizin önünü açmak için bunları öncelikli olarak aşmamız gerekiyor. Bunların başında ulaşım-trafik sorunu geliyor. Biz dedik ki: 'Bu sıkıntılı ve büyük problemi aşmalıyız'. Nüfusun en kalabalık olduğu alanlar: Ada Mahallesi, Yeni Mahalle ve Zeytinlik Mahallesi. Buralardaki vatandaşlarımız ulaşım noktasında, özellikle gündüz öğle vakti, akşam ise mesai sonu ve bayramlarda, yaz aylarında yoğun bir trafiğin sonucu olarak büyük sıkıntılar çekiyor. Sinop'un rahatlayabilmesi için, bu sorunu ortadan kaldırabilmek için kent içinde alternatif bir yol gerekiyor. Buna ister çevre yolu deyin, başka bir isim söyleyin. Sinop'un ulaşım noktasında alternatif bir yola ihtiyaç var.

OTOPARK SORUNUNA EL ATACAĞIZ
Sinop nüfusu sürekli artıyor. Öğrenci, yada geriye göç yoluyla kentimiz giderek büyüyor. Turizm kentiyiz. Bunun için otopark ihtiyacımız var. Otopark ile ilgili takibi çalışmalarımız mevcut. Daha önce bir kaç projemizi paylaştık. Şehir meydanında, Valilik ve Defterdarlığın olduğu alanda bir meydanımız var. 2016 imarında oradaki alan, meydan görünüyor. Biz valilik ve bazı kurum binalarının kent dışına çıkmasıyla ilgili yapabileceğimiz bütün çalışmalarımızı yaptık. Valilik ve Defterdarlığın olduğu alan, imara göre boş bir alan. Biz o meydanı değerlendirmeye çalışıyoruz. Altında iki katlı otopark yapıp, üzerini yeşil bir meydan yapmak istiyoruz. Projelerimiz şu anda hazırlanıyor. Ağız ve Diş Sağlığının olduğu alanı ise bir yeşil alan veya başka bir çalışmayla güzel bir şekilde Sinoplu hemşehrilerimize kazandıracağız.

SİNOP'A ÖNEMLİ BİR KOMPLEKS: YAŞAM MERKEZİ
Diğer önemli projelerimizden biri de İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün olduğu 8.5 dönümlük alanda bir yaşam merkezi yapmak. Burada sosyal tesislerin, otopark, park-bahçe, nikah salonu gibi komplekslerin olacağı önemli bir çalışmamız var. Bunlar sadece projelerimizden bazıları. Önümüzdeki günlerde projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Sinop'un kalkınmasını, gelişmesini ve büyümesini sağlamak için ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. STK'larımızla, muhtarlarımızla, basın mensuplarımızla, Sinop'un önde gelen insanlarıyla Sinop'a neler kazandırabiliriz? Bunların çalışmasını yürütüyoruz. Hedefimiz: çağdaş ve modern olan şehrimizi daha da ileriye taşımak"

Editör: Vitrin Haber