AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, Sinop’u tarihinin en büyük altyapı ve üstyapı projeleriyle buluşturacağının altını çizerken, Sinop’u bölgesinde marka şehir yapacağına inandığı 6 mega projeyi, kamuoyu ile paylaştı.

Ali Çöpcü, sosyal, ekonomik ve kültürel alandaki projeleriyle, Sinop’u Karadeniz’in marka şehri yapmayı amaçlıyor.

Adaylığının açıklanmasının ardından, hummalı bir çalışma yürüterek Sinop’un çehresini değiştirecek mega projeler üzerine yoğunlaşan Ali Çöpcü, Ak Parti Genel Merkezindeki temasların ardından, projelerinin bir bölümünü kamuoyu ile paylaştı.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN BULUNDUĞU ALAN MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Ali Çöpcü’nün mega projelerinin başında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sıklıkla üzerinde durduğu millet bahçesi geliyor. Özellikle yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi trafiğinin yaşandığı Sinop’ta, tatilciler ve vatandaşlar için sosyal alan ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan millet bahçesi, Tarım İl Müdürlüğünün bulunduğu alana inşa edilecek.

Ali Çöpcü, “Sinop’ta Tarım İl Müdürlüğümüzün bulunduğu bina yıkılarak millet bahçesi olarak hemşerilerimizin hizmetine açılacak. Millet bahçesinin içinde, yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlik, oyun ve eğlence alanları,  açık hava kitap okuma noktaları yer alacak. Burası vatandaşlarımızın çocuklarıyla gelip gün boyu pikniklerini yapabilecekleri, oyun oynayabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri çok güzel bir alan olacak”

SİNOP’TA TRAFİK SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü’nün en dikkat çeken mega projelerinden biri de, Hükümet meydanın bulunduğu alana yapılacak yeraltı otoparkı. Hükümet meydanını yeniden projelendirerek kent meydanına dönüştüreceklerini belirten Ali Çöpcü, meydanın alt kısmını ise yeraltı otoparkı olarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Çöpcü; “Sinop’ta yaşanan trafik sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacak projeyle, vatandaşlarımız, araçlarını güvenle park edecekleri modern yeraltı otoparkına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

SİNOP ÇEVRE YOLUNA KAVUŞACAK

Artan nüfusla birlikte yeni ihtiyaçların ortaya çıktığı Sinop’ta, en önemli sorunlardan birinin trafik olduğunu ifade eden Ali Çöpcü, Sinop’a nefes aldıracak yeni çevre yolu projesini hayata geçireceklerini müjdeledi. 

Çevre yolunun Sinop’a nefes aldıracağını belirten Ali Çöpcü, “Projesi tamamlanan yeni çevre yolu, hem Sinop trafiğini rahatlatacak hem de ulaşımı kolaylaştıracak. Yeni çevre yolunun tamamlanmasıyla birlikte onbinlerce araç şehir merkezi trafiğine girmeden Karadeniz Sahil yoluna bağlanacak. Böylece şehir merkezi trafiği önemli derecede rahatlayacak. Vatandaşlarımız artık istedikleri noktaya daha güvenli, ekonomik ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Öte yandan Sinop artık daha ulaşılabilir bir şehir olacak” dedi.

KALE SURLARINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARACAĞIZ

Kentsel tasarım ve çevre düzenleme projeleriyle de dikkat çeken Ali Çöpcü, tarihi kale surlarının gün yüzüne çıkartılması için de hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Sinop’un mevcut yapısıyla kapalı bir kutu gibi olduğunu söyleyen Ali Çöpcü, “Dışarıdan bakıldığı zaman Sinop’un tarihi simgelerinden olan kale surlarımız, sivil yapılarla kaplı durumda. Surların etrafında inşa edilen yapılar, şehrimizin tarihini gölgelemektedir. Bizler bu yapılaşmaları ortadan kaldırarak, kale surlarımızı gün yüzüne çıkartacağız. Bu görüntü kirliliğine izin vermeyeceğiz. Kültür yapılarımıza ve Sinop’umuzun tarihine sahip çıkmak önceliğimiz olacaktır” dedi.

ATATÜRK SPOR SALONU YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Ali Çöpcü projelerinde gençleri de unutmadı. Yıl içinde birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Atatürk Kapalı Spor Salonunu yıkarak, yerine modern bir spor kompleksi inşa edeceklerini belirten Ali Çöpcü, “Yapılacak tesise yeni spor alanları dâhil edilecek, kişi kapasitesi arttırılacak. Böylece vatandaşlarımız modern bir spor merkezine kavuşmuş olacak. Atatürk Kapalı Spor salonu yenilenen yapısıyla, uluslararası kültür ve spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapabilecek” diye konuştu.

Çöpcü, Atatürk Spor Salonunun alt kısmının da kapalı otopark olarak değerlendirileceğini belirtti.

“SAKARYA CADDESİNİN KARARINI ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZLA VERECEĞİZ”

Yenilenen yüzüyle tartışmaları da beraberinde getiren Sakarya addesi, vatandaşların önemli bölümü tarafından araç trafiğini sıkıştırdığı gerekçesiyle eleştirilmiş ve tepkilere neden olmuştu.

Konuyu yakından takip ettiğini vurgulayan Ali Çöpcü, Sakarya caddesiyle alakalı kendisine de önemli taleplerin iletildiğini belirtti.

Ali Çöpcü, “Sakarya caddesi maalesef vatandaşlarımızın tamamının içine sinen bir proje olmadı. Elbette bizim bu konuda yürüttüğümüz bir takım çalışmalar var. Ancak caddenin yapım sürecinde esnafımız ciddi anlamda mağdur edildi. Bu nedenle Sakarya caddesiyle alakalı vatandaşlarımızın olduğu kadar esnafımızın da görüşünü alarak, sil baştan yeni bir proje hazırlayacağız. Hazırlanan proje esnaf ve vatandaşlarımızın tamamının içine sinen bir proje olacak” dedi.

Tüm bu projelerin Sinop’a ivme kazandıracağını belirten Ali Çöpcü, sözlerini şöyle sürdürdü: Projelerimizle şehrimizin gelişimine katkı sağlayarak, hayal olanı hayata geçireceğiz. Allah’ın izniyle 31 Mart 2019’dan sonra çok daha gelişmiş, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle adından daha sık bahsettiren, ekonomik olarak ise bölgesinin marka şehri olan bir Sinop’a kavuşacağız. Sinop’u tarihinin en büyük altyapı ve üstyapı projeleriyle buluşturacağız. Bu ve daha birçok önemli projemizi hayata geçirmek için bakanlıklarımız nezdinde hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bir şekilde değerli halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz."

Editör: Vitrin Haber